Amerikaanse fruittelers enthousiast over eenvoudige ethyleen absorber

Hazel Technologies, een door de USDA gefinancierd technologiebedrijf dat nieuwe verpakkingsoplossingen voor AGF ontwikkelt, laat weten veel positieve feedback uit de sector te krijgen over haar oplossing die specifiek voor de bewaring van appelen werd ontwikkeld.

De Hazel-technologie voor appelen vermindert de respiratiegraad van appelen voor het bewaarproces. De technologie is zeer gebruiksvriendelijk. Gebruikers hoeven niet meer te doen dan na de oogst een sachet Hazel in de bak met appelen te plaatsen. 

De reacties vanuit de sector zijn positief:

"Het belangrijkste kenmerk van de Hazel for Apple is dat het zo eenvoudig in gebruik is. Dit werkt zeer goed gezien de snelheid waarmee we de koelcellen vullen. Het is niet nodig om aparte behandelingen toe te passen. We verkrijgen dezelfde goede resultaten met deze nieuwe behandeling," zegt Brian Ruhoff van Wescott Orchards in Minnesota, dat onder meer appelen voor Honeybear Brands teelt. 

"Na gebruik van de Hazel-sachets stelden we vast dat de kwaliteit na bewaring beter was. De technologie is zeer gemakkelijk in gebruik. Wij denken dat deze nieuwe oplossing een positief effect zal hebben op de kwaliteit binnen de hele appelsector," zegt Steve Louis, van Oakwood Fruit Farm in Wisconsin, waar al meer dan 100 jaar op ruim 80 hectare appelen worden geteeld. 

“Door Hazel toe te passen op onze Honeycrisp-appelen konden we besparen op arbeidskrachten en werd het werk van onze medewerkers veiliger. De eenvoudige toepassing van 1-MCP reduceerde het ethyleen na 40 dagen bewaring met 90%. Het is een geweldige oplossing die ik voortaan ieder seizoen zal gaan gebruiken," aldus Scott Lee, van Sacia Orhards, de op één na grootste en oudste appelboomgaard in Wisconsin, waar op 101 hectare 14 verschillende rassen worden geteeld. 

“Appelen zijn  één van de pijlers van de AGF-categorie. Ons doel is om met Hazel for Apple zowel doeltreffendheid als extreme flexibiliteit te kunnen bieden," zegt Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies. "Op basis van de feedback van klanten weten we dat we op de goede weg zijn. We zullen deze technologie blijven verbeteren om appeltelers, -verpakkers en retailers nog meer waarde te kunnen bieden."

 

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies Inc.
Tel: +1 (331) 431-8037
Email: jaime@hazeltechnologiesinc.com  
www.hazeltechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven