Egyptische knoflookexporteur verdubbelt export

Nu de vraag naar Egyptische knoflook torenhoog is, was het een goed plan dat één exporteur zijn teelt dit jaar verdubbelde. Dit heeft geleid tot een goed seizoen voor het bedrijf. Uitdagingen in de logistiek lijken minder veelvuldig voor te komen in Egypte, want de exporteur liet weten dat ze hun producten naar elke gewenste locatie hebben kunnen exporteren.

De Egyptenaren zijn tevreden over hun knoflookseizoen. Hoewel de pandemie uitdagingen heeft veroorzaakt, heeft ze ook kansen opgeleverd voor El Rawan, Egyptische exporteur van verse producten volgens exportspecialist Gehan Elsheref. Elsheref : "Het knoflookseizoen is bijna perfect als het gaat om de vraag, want de Egyptische knoflook heeft geprofiteerd van de mogelijkheden dit seizoen. Dit voordeel heeft dit seizoen aanzienlijk beter gemaakt dan het vorige."

Veel bedrijven hebben hun export niet kunnen voortzetten vanwege het coronavirus. Hoewel El Rawan moest vertragen, zijn ze nog steeds in staat om dezelfde volumes te exporteren, legt Elsheref uit. "De uitdagingen dit seizoen zijn niet zoals ze normaal zijn, want de wereld wordt geconfronteerd met het coronavirus. De meeste bedrijven hebben hun activiteiten volledig stopgezet, maar bij El Rawan hebben we onze activiteiten op 50% gehouden. We zijn er in geslaagd om dezelfde exportcapaciteit te behouden en zijn nog steeds in staat om het product naar verre bestemmingen te verladen zonder de hoge kwaliteit ervan te verliezen."

"Dankzij onze uitbreiding, waarbij we dit seizoen meerdere teeltbedrijven hebben aangekocht, hebben we onze knoflookteelt dit seizoen verdubbeld. Van onze andere exportproducten, zoals aardappelen, witte bonen, sinaasappelen en uien, is de teelt met 50% gestegen. De landen die onze Egyptische knoflook voornamelijk importeren zijn Rusland, Roemenië, Polen, Kroatië en Montenegro. Voor de toekomst ben ik echter op zoek naar exportmogelijkheden in Zuid-Afrika, Brazilië, Australië en landen in het Verre Oosten."

Andere landen hebben grote problemen met de logistiek van hun bedrijf, maar Egypte lijkt dit probleem bespaard te zijn gebleven. Elsheref stelt dat ze geen problemen hebben gehad om hun producten per zeevracht te verladen. "We hebben weinig problemen gehad met onze expediteurs die ons van containers voorzien. We hebben dus kunnen exporteren naar elke markt waar we orders vandaan hadden. Afstand was ook geen belemmerende factor. De prijzen voor Egyptische knoflook zijn dit seizoen meer dan verdubbeld door het coronavirus en door de opschorting van de export van Chinese knoflook. De vraag schoot hierdoor omhoog en de prijzen stegen dienovereenkomstig. Ik geloof wel dat de markt zich in de komende maanden zal stabiliseren en weer normaal zal worden. Niet alleen voor knoflook, maar voor alle producten."

Voor meer informatie:
Gehan Elsheref
El Rawan
Tel: +20 109 985 0716
Email:
gehanelsherif@rawan.com.eg www.elrawan.com.eg


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven