Coen Boonen, TService

“Een temperatuurlogger heeft meer toepassingen dan alleen in de koelcel”

Tholen – Apothekers, farmaceutische bedrijven, maaltijdbezorgers, groentenverwerkers en zelfs het Nationaal Archief. Ze maken allemaal gebruik van de temperatuurloggers die geleverd worden door TService uit Gennep. Hoewel het bedrijf met name een grote naam is in de farmaceutische industrie richt het zich niet op één branche en dat biedt volgens Jochem van Ooijen voordelen voor de AGF-sector.

“Door een brede focus op de markt weten we welke problemen er in de ene sector spelen en hoe we oplossingen uit andere sectoren daar op kunnen toepassen,” vertelt Jochem. “We zijn dan ook een geschikte sparringpartner voor onze klanten en helpen ze zoeken naar oplossingen. Het is die brede focus, oplossingsgerichtheid en ook een vernieuwende blik die zorgt dat wij wat te bieden hebben in de AGF-sector. Niet alleen voor het monitoren van temperaturen in de koelhuizen en reefercontainers maar ook voor heel andere problemen die we met een beetje omdenken kunnen oplossen.”

Temperatuur monitoring
TService biedt temperatuurmonitors aan van diverse fabrikanten. Hiermee zit het bedrijf niet vast aan één leverancier en dat maakt ze flexibel. Een van de nieuwste systemen die het bedrijf aanbiedt op de markt is het SenseAnywhere, een IoT (Internet of Things) monitoringssysteem. “Dit is de volgende generatie in de wereld van temperatuurloggers,” vertelt Jochem. “Eigenlijk spreek je hierbij niet eens meer over loggers maar over monitoring. Een logger is een apparaat dat je van te voren programmeert en handmatig moet uitlezen, terwijl monitoring een volledig automatische oplossing aanbiedt. Dit systeem hebben we onder andere bij een Belgische teler geïnstalleerd die zijn velden heeft in Nicaragua, de producten bewaart in België en die monitort vanuit zijn kantoor in Singapore. Dit illustreert hoe dit systeem gebruikt kan worden door importeurs en exporteurs die hun koelhuizen overzee hebben staan en die vanaf een afstand makkelijk willen kunnen controleren en monitoren.”

Monitoring met SenseAnywhere

“SenseAnywhere is makkelijk zelf te installeren. De apparaatjes zijn compact en worden geleverd met schroeven of een magneet om ze op de wand van de cel te plakken. Het softwaresysteem zelf werkt hiërarchisch. Daarmee kun je ook medewerkers ter plaatse een beperkte toegang geven als dat nodig is. Het systeem biedt ook de mogelijkheid aan om op vaste tijden rapporten uit te draaien met de gegevens voor analyse.”

De hardware van SenseAnywhere

Reefercontainer
Niet alleen heeft TService SenseAnywhere in het assortiment maar ook oplossingen voor bijvoorbeeld een geconditioneerd transport. “We hebben een aantal standalone temperatuurloggers met ingebouwde GPRS (anders dan GPS werken deze via mobiele dataverbinding), die geschikt zijn voor in reefercontainers. Dit zijn kleine apparaatjes en gemaakt voor eenmalig gebruik. Deze apparaten sturen hun gegevens door via het internet naar je telefoon of computer waardoor je kunt zien wat de temperatuur is en wat de status is van je lading.”

Temperatuurlogger voor geconditioneerd transport

Vorstschade
Bij TService zien ze echter meer mogelijkheden die een temperatuurlogger kan bieden op de markt. Zo ziet Coen Boonen, Productmanager bij TService, ook een rol weggelegd voor deze apparatuur in het veld. “Neem nu als voorbeeld de kans op vorstschade bij een fruitteler. De laatste jaren worden temperaturen onregelmatiger en zijn de verschillen tussen dag en nacht soms enorm groot. Een temperatuurlogger, die je normaal gebruikt in de koelcel, kunnen wij zo aanpassen dat deze ook gebruikt kan worden in het veld om een waarschuwing af te geven als de temperatuur onder het nulpunt zakt. Dan kan de teler ingrijpen. Je zou er zelfs bepaalde acties aan kunnen koppelen. Zo hebben we meerdere oplossingen voor problemen die je met deze apparaten zou kunnen tackelen.”

Voor meer informatie:
Coen Boonen
TService
Postbus 181, 6590 AD Gennep
Spoorstraat 155
6591 GT Gennep
+31 (0)485 54 26 26
info@tservice.nl
www.tservice.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven