Lokale samenwerking Van Oers Berry en Schouw Informatisering

Aardbeienteler maakt digitaliseringsslag met Foodware 365 in de cloud

Van Oers Berry heeft onlangs gekozen voor Foodware 365 in de cloud van Schouw Informatisering op basis van het Microsoft Dynamics 365 platform en maakt daarmee een echte digitaliseringsslag. De aardbeienkwekerij was sinds vorige zomer op zoek naar een ERP-partner om in hun nieuwe behoeftes te voorzien en heeft met Schouw Informatisering de match gevonden. En dat leidt tot een echte lokale samenwerking, want beide bedrijven zijn namelijk gevestigd in Etten-Leur.


Behoefte aan digitalisering bij Kwekerij van Oers
Van Oers Berry is een familiebedrijf en kweekt het gehele jaar door aardbeien. Hoofdzakelijk voor Veiling Hoogstraten maar ook Local4Local, wat leidt tot een breed scala aan klanten. Samen met Kwekerij Van Oers en Van Oers Fruit heeft het familiebedrijf 6 teeltlocaties, verspreid over Etten-Leur, Prinsenbeek en Zevenbergen. “We produceren zo’n 3 miljoen kwaliteitsaardbeien per jaar. Onze klanten hebben veel wensen en daar moeten we dus ook op in kunnen spelen”, aldus Martijn van Oers, eigenaar van de locatie in Etten-Leur.

Sinds kort verpakt Van Oers Berry op deze locatie ook een deel van de aardbeien zelf. Dit heeft gezorgd voor een complexere bedrijfsvoering dan voorheen. Hier komt namelijk meer administratie bij kijken, want de tracering van de aardbeien en verpakkingsmaterialen is van groot belang. Hieruit ontstond bij Van Oers Berry de wens om met ERP te gaan werken, zodat dit beter gemanaged kan worden. Voorheen werkte het bedrijf over het algemeen met Excel maar dit kostte veel tijd en geld. Eén ding was duidelijk: dit moet efficiënter kunnen.

Foodware 365 van Schouw Informatisering
Zodoende is in de zomer vorig jaar de zoektocht naar een passende softwarepartner begonnen. De maanden daarna heeft Van Oers gesprekken gevoerd met meerdere bedrijven en zijn ze het selectietraject gestart. De keuze is uiteindelijk gevallen op Foodware 365 voor Business Central in de cloud. “Onze voorkeur ging in ieder geval uit naar Dynamics 365 van Microsoft. Hier heb ik al positieve ervaring mee en het is herkenbaar aan de Office structuur”, aldus Pim Vincenten, business analist bij Kwekerij van Oers.

Doorslaggevend was mede het feit dat Schouw Informatisering een groot aantal apps ontwikkelt waarbij specifieke apps een belangrijke rol spelen voor telers. Zo heeft Kwekerij van Oers voortaan toegang tot gekoppelde QC-registraties, realtime inzicht in emballagestromen en leent het zich tot eenvoudig registreren van productie output aantallen aan de lijn. “Daarnaast sprak een oplossing in de cloud ons erg aan. Bij veel bedrijven moest je direct een heel pakket afnemen, bij Schouw Informatisering is er sprake van een maandmodel. Een fijn gevoel, dat we niet ons geld moeten investeren voordat we zien wat het oplevert”, voegt Martijn van Oers toe. De oplossing van Microsoft is gebaseerd op een platform gedachte, wat Foodware 365 een makkelijk schaalbare en uitbreidbare oplossing maakt. 

Op naar een vruchtbare samenwerking
Momenteel wordt er op één locatie van Kwekerij van Oers aardbeien verpakt. Het project zal dan ook op deze locatie in Etten-Leur starten. Hier zal het ERP-platform het meest nodig zijn in verband met de complexere bedrijfsvoering. 

Voor meer informatie:
Schouw informatisering
Lise van den Beemt
Bredaseweg 172
4872 LA Etten-Leur
Tel: +31 (0)76 504 25 20
Mob: +31 (0)6 13 18 13 42
lbeemt@schouw.nl 
www.schouw.org  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven