Peter Bennemeer nieuwe voorzitter Superunie

Op vrijdag 3 april is Peter Bennemeer door de algemene ledenvergadering van Superunie gekozen tot voorzitter. Bennemeer volgt in deze functie Bart Jan Constandse op die na 6 jaar als voorzitter niet meer herkiesbaar was. Bennemeer heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder. Hij was CEO van Leaf Int. en ziekenhuis Bernhoven en hij maakte deel uit van de raad van bestuur van H.J. Heinz Europa. Daarnaast heeft hij diverse senior executieve functies vervuld bij Danone, Reckitt Benckiser, Kellogg's en Mars en bekleedt hij verschillende commissariaten en adviesfuncties.

Superunie is de inkoopcoöperatie die in Nederland 13 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.700 supermarkten, die lokaal, regionaal of landelijk verspreid zijn. Tezamen voorzien deze supermarkten ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking van de dagelijkse boodschappen.

De leden van Superunie bestaan uit: Boni Beheer, Boon Food Group Beheer, Coop Retail, Deen Supermarkten, Detailresult Groep, Hoogvliet Super, Jan Linders, Nettorama Distributie, PLUS Retail, Poiesz Supermarkt, Sligro Food Group Nederland, SPAR Holding en Vomar Holding.

Bron: Superunie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven