Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verscentrum bewijst zich opnieuw als belangrijke spil voor de lokale versverzorging

"De coronacrisis heeft voor een opleving van de groothandelsmarkt Keulen gezorgd"

In de periode voor corona was de onzekere standplaatsverhuizing het belangrijkste gespreksonderwerp op de groothandelsmarkt in Keulen. Binnen de kortste tijd heeft de situatie zich echter compleet veranderd en momenteel is het de coronacrisis die in plaats van de slepende standplaatsonderhandelingen de dagelijkse handel overschaduwd. Maar de uitzonderlijke situatie heeft ook positieve uitwerkingen op de groothandelsmarkt, beweert Abdessalem Najar, directeur van Zündorf & Zerres GmbH. "Nu ziet men het belang van de groothandelsmarkt. Door de moeilijke inkoopsituatie is men bij de aanschaf van de dagelijks benodigde hoeveelheden weer grotendeels van de groothandelsmarkt afhankelijk. Dit heeft definitief voor een opleving van de groothandelsmarkt gezorgd."

Bij de stand van het traditionele groothandelsbedrijf heerst ook in tijden van corona iedere nacht topdrukte, bevestigt Abdessalem. "We hebben ook tijdens de crisis veel te doen: de sluiting van de horeca raakt ons nauwelijks, aangezien onze clientèle overwegend uit retailklanten bestaat. Het aandeel aan horecaklanten omvat slechts circa 5 procent van onze totale clientèle“, aldus de fruitgroothandelaar, die nu tijdens de crisis ook deels privéklanten van verse groenten en fruit voorziet.

Schaarste bij ingevlogen fruit
Tot nu toe zijn de schommelingen op de markt buitengewoon groot geweest. "We hadden natuurlijk de hamsterinkopen eind maart. Toen brak deels de hel los. Sinds het begin van deze week lijkt de markt zich weer wat te stabiliseren en we krijgen nu weer normale dagelijkse bestellingen." Desalniettemin zijn de gevolgen van de uitzonderlijke situatie op productniveau nog steeds merkbaar. "Al sinds het begin van de crisis merken we door de beperkingen van het vliegverkeer een schaarste aan ingevlogen producten - zoals mango's en papaja's. We krijgen nog wel leveringen, echter slechts in kleine hoeveelheden. Dit heeft tot een aanzienlijke prijsstijging van tot wel 30 procent bij al het ingevlogen fruit geleid.“

Prijsstijging bij premiumtomaten
Verdere prijsstijgingen zijn in het segment van de premiumtomaten, één van de specialiteiten van Zündorf & Zerres GmbH, te zien. Abdessalem: "Alle tomatenspecialiteiten uit de Bretagne worden nu tegen hoge prijzen verhandeld. Daarbij zien we een prijsstijging van tot wel 25 procent. Tekorten zijn er - uitgezonderd bij ingevlogen fruit - tot nu toe gelukkig niet. Ook citrus, momenteel een populair product, kunnen we nog steeds in voldoende hoeveelheden ter beschikking stellen."

Positieve conclusie
Alles bij elkaar trekt de fruitgroothandelaar voor zijn eigen bedrijf evenals voor de groothandelsmarkt een positieve conclusie. "Onze omzet ligt naar schatting zo'n 30 procent boven het normale niveau. Bovendien is het vertrouwen in de grootmarkthandelaren duidelijk toegenomen. Van de kleine zelfstandigen tot aan de weekmarkthandelaren en retailfilialen, allen doen nu inkopen op de groothandelsmarkt. Het groothandelsterrein heeft zich daarmee weer als spil voor de lokale versverzorging kunnen positioneren."

Voor meer informatie:
Zündorf & Zerres GmbH
GF: Abdessalem Najar 
Marktstraße 10
50968 Köln
Fon: (+49) 0221 38 12 95
Fax: (+49) 030 16 87 83 12 
E-mail: info@zuendorf-zerres.de 
www.zuendorf-zerres.de  

Publicatiedatum: