"We hopen samen met onze belangrijkste klant een oplossing te vinden"

Horecaleveranciers in Zürich vrezen voor hun bestaan

In de regio Zürich worden hoogwaardige versproducten voor de regionale horeca normaal gesproken het hele jaar door behandeld, waar nodig verwerkt en vervolgens verhandeld op de plaatselijke groothandelsmarkt. Tientallen regionale telers, handelaars en fabrikanten leven van de bevoorrading van de horeca, waaronder Miroljub Nojic, oprichter en directeur van Sosu en Miro Küchenfertiges.

Knoflook
In deze tijd van het jaar verwerken de twee productievestigingen in Engrosmarkt Zürich (Miro) en in het nabijgelegen Schlieren (Sosu) normaal gesproken enorme hoeveelheden groenten- en fruitproducten. "Onder de naam Sosu GmbH of Knoblauchzentrale Zürich leveren wij gepelde en ongepelde knoflook aan regionale restauranthouders. Als gevolg van de crisismaatregelen en de sluiting van de horeca bereiken we momenteel slechts 10% van de normale omzet," aldus de eigenaar van het bedrijf.


De productiecapaciteit in Schlieren

Voorraad niet uitverkocht
De laatste levering van Chinese knoflook werd op 10 maart ontvangen. "Deze voorraden zijn nog steeds niet uitverkocht," vertelt Nojic verder. Een soortgelijke situatie bestaat bij Miro, de tweede vestiging van het bedrijf. "In opdracht van de plaatselijke horeca en de gastronomische groothandel Marinello produceren wij bereide en met de hand gesneden, kant-en-klare producten, zoals smoothies, fruitsalades en nog veel meer. Ook deze handel is grotendeels tot stilstand gekomen door het wegvallen van de horeca. We hebben een alternatieve vorm van marketing overwogen, zoals het leveren aan particuliere huishoudens of lokale supermarkten, maar dit zou niet van de ene op de andere dag mogelijk zijn vanwege de beperkte volumes."

Miroljub Nojic (links) heeft twee bedrijven in de regio Zürich: Miro GmbH opende haar deuren in het begin van de jaren 2000 en in 2007 werd het reeds bestaande Sosu GmbH overgenomen.

Dreigende situatie
Mocht de coronacrisis te lang gaan duren, dan kan het ook een probleem worden voor de regionale fruitverwerker. Volgens het laatste nieuws zullen de Zwitserse gastronomen in de loop van juni geleidelijk aan hun deuren weer openen. Nojic hoopt zijn bedrijf tot die tijd te kunnen handhaven en blijft optimistisch. "Indien nodig hopen we een oplossing te vinden met onze vaste partner Marinello."


Meer informatie:
Miroljub Nojic 
Miro Küchenfertige Produkte GmbH
Sosu GmbH - Knoblauchzentrale
Zürcherstrasse 113
8952 Schlieren
+41 44 400 09 56
info@kuechenfertig.ch
www.kuechenfertig.ch
www.sosu.ch


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven