De prijs van Spaanse citroenen blijft stijgen

Sinds het begin van de coronacrisis in Europa, is er onophoudelijk een goede vraag naar Spaans citrus geweest en zijn de prijzen alleen maar blijven stijgen.

Van alle citrus heeft de citroen de grootste prijsstijging gekend. Volgens cijfers van het Valenciaanse ministerie van Landbouw, Plattelandsontwikkeling, Klimaatverandering en Ecologische Transitie, wordt voor de Verna tussen de 65 en 80 cent per kilo betaald. Deze prijs is vijf cent hoger dan vorige week en liefst een verdubbeling van de prijs gedurende de tweede helft van april 2019, toen er tussen de 30 en 40 cent per kilo betaald werd. Voor de Fino worden er geen waarden meer gepubliceerd aangezien het seizoen reeds voorbij is.

Met het einde van het seizoen in zicht hebben de prijzen van de sinaasappelen geen wijzigingen ondergaan. Er hangt nog maar heel weinig fruit in de bomen. Op de veiling in Valencia varieerden de prijzen tussen 37 cent per kilo voor de Valencia Lates en 79 cent voor de Barberina’s. De Navel Powells bleven met een prijsvork van 42 tot 70 cent ongewijzigd. Van de rest van de sinaasappelrassen is er geen spoor meer.

De consumptie blijft stijgen
Volgens een analyse van de thuisconsumptie gedurende de week 16 (13-19 april 2020), uitgevoerd door het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedsel (MAPA), is de consumptie van voedingsproducten met 50,6% gestegen in vergelijking met dezelfde week van vorig jaar. Groenten en fruit presteerden overigens nog beter dan dat gemiddelde, met +66,1% voor verse producten en +70,5% voor verwerkte AGF.

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven