Australische walnotensector lijkt recordoogst te verbeteren

In de boomgaarden van New South Wales is de oogst van de Australische walnoten afgerond en de andere staten in Australië zullen weldra volgen. De Covid-19-pandemie heeft nagenoeg geen effect gehad op de oogst, die grotendeels met extra hygiënemaatregelen normaal kon plaatsvinden. De opbrengst is dit jaar opnieuw hoog en zelfs te vergelijken met de recordoogst van 13.000 ton in 2017.

Dr. Sally Smit, voorzitter van de Australische Walnut Industry Association, zegt dat verse walnoten juist in deze tijd aantrekkelijk zijn om toe te voegen aan het eetpatroon: "Walnoten bevatten veel voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan de normale werking van ons immuunsysteem. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en fytochemicaliën die gunstig zijn voor de gezondheid. Daarbij kun je walnoten in allerlei soorten gerechten gebruiken, zoals in taarten, brood, salades, pasta, ze passen overal bij."

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het eten van een handvol walnoten (30g) per dag als onderdeel van een gezond eetpatroon tal van gezondheidsvoordelen oplevert. Het is goed voor het hart, het kan het cholesterolgehalte in het bloed verbeteren en het risico op diabetes type 2 verminderen zonder dat dit gevolgen heeft voor het lichaamsgewicht.

De combinatie van meervoudig onverzadigde vetten, plantaardige omega-3, vezels, antioxidanten en aminozuren plus cholesterolverlagende effecten, verklaart waarom walnoten de gezondheid van het hart kan bevorderen.

De Australische walnotensector groeit snel. De verwachting is dat de oogst in 2025 meer dan € 57 mln zal gaan opbrengen. Smith zegt dat de Australische teelt blijft toenemen aangezien de jonge bomen in productie komen en er in meer nieuwe gebieden wordt aangeplant. "Ongeveer 50% van de in Australië geteelde walnoten worden geëxporteerd en we zien een toename, omdat we een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige levering naar de markten op het noordelijk halfrond in het laagseizoen kunnen verzorgen."

Voor meer informatie:
Dr. Sally Smith
Australian Walnut Industry Association Inc
+61 418 664 672
awiapres@walnut.net.au
www.walnut.net.au/buy-walnuts


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven