Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enza komt Nieuw-Zeelandse appeltelers tegemoet met coolreefer naar Europa

T&G Global heeft een schip gecharterd om 31 mln appelen naar de haven van Antwerpen te verladen en logistieke problemen vanwege  het tekort aan containers als gevolg van de Covid-19-pandemie te vermijden.

De Baltic Spring is volgeladen met appelen uit Hawke's Bay en Napier Port. 

Craig Betty van T&G Global: "Onder de huidige omstandigheden is het riskant om volledig te vertrouwen op ons gebruikelijke verladingsprogramma en we wilden er alles aan doen om onze telers te helpen hun fruit naar Europese markten te krijgen. We hebben daarom alles uit de kast gehaald. Aan boord van de Baltic Spring bevinden zich 5.400 pallets appelen, voornamelijk JAZZ, Braeburns en Pink Lady's. 

“De onzekerheid in de toeleveringsketen als gevolg van Covid-19 zette ons aan het denken over alternatieven om de levering aan onze Europese klanten zeker te stellen. 

"We zagen wat er in China gebeurde, waar er sprake was van congestie in de havens. Dit leidde ertoe dat containers minder snel gereed waren om opnieuw geladen te worden en er geen koelcontaineraansluitingen meer beschikbaar waren. Het aantal havenmedewerkers was ook beperkt tijdens de lockdown evenals het aantal afvaarten. Dit soort onzekerheden wilden we uit de weg gaan bij het verladen van onze appelen naar Europa."

"Dit initiatief kreeg de afgelopen zes weken vorm. Onze teamleden uit Europa en Nieuw-Zeeland hebben er nauw voor samengewerkt en dat geldt ook voor de 13 pakstations in Nelson en Hawke's Bay. Dit geeft je een beetje een indruk van de enorme hoeveelheid appelen waar we het over hebben."

“Dit weekend was ons team in het pakstation in Whakatu, Hawke's Bay, nog druk in de weer met het verpakken van het fruit," zegt Craig. 

Het team heeft samengewerkt met pakstations, koelhuizen, de rederij, verzekeraars, havens, stuwadoors en logistieke partners om dit alles mogelijk te maken. 

"Ons charterschip zal afvaren in het kielzog van een gecharterd schip dat een lading kiwi's vervoert." De appelen zullen in België worden bewaard waarna ze worden omgepakt in Nederland en Duitsland om vervolgens in heel Europa te worden verkocht. 

 

Voor meer informatie: 
T&G Global
www.tandg.global  

Publicatiedatum: