Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boss Fruit & Food International vanaf 1 mei operationeel vanuit Ridderkerk

"Met ons brede netwerk aan Spaanse telers bieden we onze klanten direct toegang tot de bron"

Tholen - Vanuit Ridderkerk is Boss Fruit & Food International vanaf vandaag operationeel. Lucien Pinas, afkomstig uit de financiële dienstverlening, had enkele AGF-klanten in zijn netwerk, waarna het spreekwoordelijke balletje ging rollen. In samenwerking met een aantal mensen die al jaren actief zijn in de Spaanse AGF-sector is een strategische verkooplocatie vanuit het nieuwe kantoor van Van Gelder Groente en Fruit opgestart om de de Europese markt beter en breder te kunnen bedienen.

"Onze Spaanse partners hebben een netwerk opgebouwd van zo'n 350 telers in de regio's Almería, Valencia, Granada en Badajoz. Een eigen kantoor is gevestigd in Castellón", vertelt Lucien. "Onze lokale aanwezigheid vormt een groot voordeel voor onze klanten. Tot het moment dat de groenten en fruit de vrachtwagen ingaan, hebben wij controle over het product. Eindklanten hebben hierdoor de mogelijkheid om hun dagverse producten nagenoeg rechtstreeks van de teler af te nemen, waarbij een deel onze medewerkers in het land van herkomst alle operationele zaken regelen."

Het aanbod bestaat zowel uit Spaanse citrus, vollegronds- en kasgroenten, maar de mensen van Boss Fruit & Food International hebben ook nauwe samenwerking met lokale telers in Zuid-Amerika en Noord-Afrika. "In Ridderkerk houden we alleen kantoor. We hebben de mogelijkheid om bij R&M Forwarding onze handel op te slaan, maar zullen ook rechtstreeks vanuit Spanje aan de eindklanten leveren. In de toekomst staat een eigen logistiek center nog op het wensenlijstje, maar eerst willen we ons settelen op de Nederlandse markt", vertelt Lucien.

"We richten ons in eerste instantie op de groothandels door heel Europa, waarvan de Duitse markt een belangrijke is. We merken dat er in de keten steeds meer behoefte is om rechtstreeks contact te hebben met de leverancier. Die toegang bieden wij en dat is onze toegevoegde waarde", vertelt Lucien. "Daarnaast doen we er alles aan om op basis van een goede relatie zaken te doen. Dan kom je er altijd uit. We zijn op zoek naar stabiele samenwerkingen."

Lucien zal zich als CEO vooral richten op het management van het nieuwe bedrijf. "Vanuit mijn projectmatige achtergrond ben ik vooral gericht op de aansturing van het bedrijf. Tomaten en sinaasappelen verkopen laat ik aan mijn collega's over die daar veel ervaring in hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een mooie combinatie zijn om een serieuze sparringpartner te zijn voor veel AGF-bedrijven."

Voor meer informatie:
Boss Fruit & Food International
Krommeweg 10 (unit 2)
2988 CB Ridderkerk (Z-H)
T:  +31 180 234 060
M: +316 423 874 61
lucien@bossfruit.nl
www.bossfruit.nl