Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koert Pleunis, Pleunis Mushrooms

Import paddenstoelenbroed? “Wij halen dat uit eigen land"

Tholen - De export van shiitake paddenstoelen- en oesterzwammenbroed vanuit China naar Noord-Amerika en Europa ondervindt ernstige schade door de genomen maatregelen tegen het coronavirus volgens Chinese exporteurs. Veel klanten hebben hun orders voor het paddenstoelenbroed ingetrokken omdat de handel is afgenomen. De paddenstoelenkwekers in Nederland lijken er echter weinig last van te hebben.

Paddenstoelenkweker Koert Pleunis ziet dat de handel voor paddenstoelen wat is weggevallen door de sluiting van de horeca maar desondanks vinden ook zijn paddenstoelen hun weg naar de consument. “Het grootste deel van onze paddenstoelen gaat naar de supermarkten,” vertelt Koert. “De shiitake is al lang geen onbekende meer bij de consument en andere bijzondere paddenstoelen verkopen wij in een mixverpakking.”

Koert vertelt dat het gros van het paddenstoelenbroed in West-Europa van eigen bodem komt. “Er zitten een aantal grote substraatmakers op de Europese markt waar wij onze broed voor de kweek vandaan halen. Import hebben wij dus niet nodig. De tegenvallende exportcijfers van de Chinezen in Europa gaat dan ook vooral van toepassing zijn voor de kwekers in Spanje en Polen die wel veel van het broed importeren uit China. Dat is trouwens een vrij recente ontwikkeling. Op die manier probeert China weer op de markt te komen voor exotische paddenstoelen in Europa.”

Voor meer informatie:
Koert Pleunis
Pleunis Mushrooms

Lochtstraat 8
6039 RV, Stramproy
+31 (0)6-54 255 406
pleunismushrooms@live.nl    
www.pleunismushrooms.nl