Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frietjes op Koningsdag voor zorginstellingen in Friesland en Limburg

Bewoners en medewerkers van zorginstellingen in Friesland en Limburg worden op Koningsdag getrakteerd op een frietje. De gemeente Waadhoeke in Friesland gaat met 11 snackwagens op bezoek bij evenzoveel verzorgingshuizen. ProFri, de Vereniging Professionele Frituurders, trakteert 15 woonzorgcentra in Maastricht op friet. Beide acties haken aan bij de Benefrietcampagne.

De gemeente Waadhoeke steekt op Koningsdag de bewoners en het personeel van verzorgingshuizen een hart onder de riem door een ‘patatje met’ uit te delen. De actie is een samenwerking tussen lokale ondernemers, fabrikanten, waaronder fritesfabrikant Lamb Weston / Meijer, en de gemeente. Burgemeester Marga Waanders en de wethouders delen op maandag 27 april de friet uit.

In Maastricht maakt Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) op Koningsdag een vergelijkbaar gebaar door 15 woonzorgcentra te trakteren op frietjes. In samenwerking met lokale ondernemers Brian Aertse van Snackmobiel en Rob Nicolai van Frieterie aon de Kirk rijdt ProFri met vijf frietwagens langs de woonzorgcentra van zorgverlener Envida om frietjes uit te delen aan de bewoners en medewerkers. Beide uitdeelacties verlopen volgens RIVM-richtlijnen.

Door de acties worden de patatzeggers in het noorden en de frietzeggers in het zuiden voor even verbroederd door op Koningsdag samen Benefrietjes te eten. Alle frietjes en patatjes die nu worden gegeten helpen mee het aardappeloverschot dat is ontstaan door corona te verminderen.  De aardappelsector roept met de Benefrietcampagne mensen op om frietjes te eten of te trakteren. De hele maand april geven bedrijven en organisaties het goede voorbeeld door mensen uit de vitale sectoren te trakteren op friet.  

De Benefrietcampagne is tot stand gekomen door een samenwerking tussen BO Akkerbouw en Ontwerpbureau Doordacht. De komende weken blijven de partijen mensen oproepen om friet te eten en te trakteren. Deelnemers en sympathisanten kunnen de actie volgen op sociale media via #benefrietjes. Om ervoor te zorgen dat de RIVM-maatregelen worden nageleefd en de uitgifte van frietjes op een verantwoorde manier verloopt, roept de campagne ook op om te allen tijde anderhalve meter afstand te houden met de slogan: ‘Houd afstand aardappeleter, minimaal anderhalve meter.’

Voor meer informatie:
www.benefrietjes.nl 

 

Publicatiedatum: