"Al onze export op basis van contracten loopt gewoon door"

Ecuadoraanse bananenexporteurs niet akkoord met stilleggen afzet

Een deel van de Ecuadoraanse bananensector heeft onlangs aangekondigd dat ze hun afzet gedurende drie weken zullen stopzetten om het overaanbod op de markt te bestrijden en de dalende exportprijzen op te krikken. Maar niet iedereen is daar volledig mee akkoord. José Antonio Hidalgo, voorzitter van de Vereniging van Bananenexporteurs van Ecuador (AEBE), die 70% van de export van het land vertegenwoordigt, beweert dat de export geen halt zal worden toegeroepen.

"Al onze export op basis van contracten loopt gewoon door", benadrukt hij. “Voor sommige markten zijn er inderdaad wat problemen geweest op het vlak van logistiek, distributie en ook betalingstermijnen, maar uiteindelijk is ons product altijd en overal geleverd geworden. Alle schakels in de keten hebben hun uiterste best gedaan en zijn hard blijven doorwerken, ook al hebben sommige partijen heel wat moeilijkheden het hoofd moeten bieden. Stapsgewijs is voor alles een oplossing gevonden”.

Volgens Hidalgo hebben de exportbedrijven die werken op basis van contracten geen enkel probleem met de afzet van hun fruit, terwijl de telers precies een zogenaamd afzetprobleem als reden aanhalen om de leveringen gedurende een tijdje stop te zetten. “De contracten moeten gerespecteerd worden”, zegt de voorzitter van AEBE.

Bron: expreso.ec

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven