Twee derde van de consumenten is akkoord met de invoer van CO2-voetafdruklabels

Volgens een nieuwe internationale studie in opdracht van Carbon Trust en uitgevoerd door YouGov onder meer dan 10.000 consumenten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is twee derde van de consumenten akkoord met de invoer van koolstofvoetafdruklabels op producten. De resultaten van de enquête tonen hetzelfde draagvlak als vorig jaar (gemiddeld 67%).

De enquête maakt ook duidelijk dat het delen van informatie over de CO2-voetafdruk van producten de merken geen windeieren legt. 64% van de ondervraagde consumenten zegt eerder positief te denken over een merk dat kan aantonen dat zijn ecologische voetafdruk beperkt is.

Van de landen waar de enquête werd afgenomen, zijn Italië, Frankrijk, en Spanje de landen met de hoogste waardering voor een systeem van herkenbare CO2-voetafdruklabels op producten en voor bedrijven die inspanning leveren om de voetafdruk binnen de perken te houden (respectievelijk 82, 80 en 79 procent van de ondervraagden).

In Spanje is 56% van de consumenten het er "helemaal mee eens" dat etikettering van de koolstofvoetafdruk op producten een goed idee is. In Zweden is er in vergelijking met voorgaande jaren de grootste toename van steun voor het label te merken, maar toch beent het land Italië, Frankrijk en Spanje nog lang niet bij.

"Voor de consument van vandaag de dag leeft het thema klimaatverandering steeds meer. De aanhoudende en hoge waardering van de consument voor een label met gegevens over de koolstofvoetafdruk van een product suggereert dat het ter beschikking stellen van dergelijke informatie de reputatie en het marktaandeel van een bedrijf flink kan verbeteren", zegt Hugh Jones, directeur van Carbon Trust.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven