Export redding voor Italiaanse groene bio-asperges

Het groene aspergeseizoen is deze keer anders, zowel vanwege het weer als de wereldwijde coronacrisis. De kwaliteit is echter goed en dat is de redding. Het Italiaanse Primo Asparago teelt biologische asperges in de Veneto en Renzo Moro vertelt over het verloop van het seizoen.

“Ongeveer 20% van de asperges moet nog worden geoogst en de verwachting is dat we rond 8 mei klaar zijn. We zijn begonnen met de oogst in de kas en de afzet van deze asperges toen de noodtoestand nog niet was uitgeroepen. De Italiaanse markt kwam tot stilstand, maar gelukkig konden we de gewassen naar het buitenland exporteren. Zeker omdat de meeste landen ongeveer twee weken later dan Italië een lockdown hebben afgekondigd.”

Door de gunstige weersomstandigheden kon de oogst in de kassen rond 24 februari beginnen. Het bedrijf Orto Veneto kan dankzij een geavanceerd verwerkingssysteem de asperges verpakken naar gelang de behoeften van de klant.

“Door zo vroeg met de oogst te beginnen, hebben we geen grote problemen met de beschikbaarheid van de arbeiders. Zij werken al jaren bij ons en vormen een kleine gemeenschap die zichzelf isoleert zonder in aanraking te komen met de buitenwereld. Net zoals wij dat doen. Dit heeft ons in staat gesteld om zonder grote moeilijkheden door te gaan. Het is duidelijk dat, zoals bij bijna alle bedrijven, de kosten zijn gestegen als gevolg van het werken binnen de richtlijnen van de overheid. We hebben hiervoor aanpassingen moeten doen."

Over het geheel genomen is Moro van mening dat het uiteindelijke Bruto Verkoopbare Product ondanks de gestegen kosten niet veel zal afwijken van de ramingen. "In het buitenland zijn de asperges goed ontvangen, mede dankzij de kwaliteit die altijd hoog is gebleken. Het is ons sterke punt geweest", concludeert hij.

Voor meer informatie:
Lorenzo Moro
Tel.: +39 345 0276 481 (italiano)
Tel + 39 345 0276 481 (inglese)
Email: lorenzo@primoasparago.it
Web: www.primoasparago.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven