Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In maart verkochten Amerikaanse supers 41% meer aardappelen

In maart maakten aardappelen de grootste omzetgroei door van alle groentencategorieën. De retailomzet van alle aardappelproducten lag in maart 2020 41% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar.

"Consumenten waarderen aardappelen omdat dit voedsel bij iedereen in de smaak valt en veel waarde voor zijn geld biedt," zegt Blair Richardson, directeur van Potatoes USA. "De meeste mensen zijn verrast als zij horen hoeveel voedingsstoffen deze groenten bevat."

De aantallen consumptieaardappelen die werden verkocht, groeiden sinds begin maart met 42% tegenover vorig jaar en de waarde groeide met  67%. Voor het advies om thuis te blijven, werd aangekondigd, gaf 73% van de consumenten in de VS aan minimaal één keer per maand aardappelen te eten. 

Volgens een onderzoek in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics leveren aardappelen meer voedingstoffen per euro dan de meeste andere groenten. Aardappelen hebben naast zoete aardappelen en wortelen het hoogste gehalte per euro aan kalium, vezels, eiwitten, vitamine C, vitamine E, calcium, ijzer en magnesium.  

Aardappelen bevatten per portie evenveel, zo niet meer, vitaminen en mineralen dan groenten zoals broccoli, bloemkool en zoete aardappel. Een gemiddelde portie 150 gram aardappelen in de schil bevat 620 mg kalium (dit is meer dan in een banaan), 27 mg vitamine C (meer dan in een tomaat), 2 gram vezel en 3 gram eiwit (ongeveer de helft van wat er in een ei zit). Aardappelen leveren al deze voedingstoffen voor slechts 110 calorieën en bevatten geen vet, zout of gluten. 

77% van de Amerikanen geeft aan zo nu en dan recepten uit te proberen waaruit blijkt dat recepten nog altijd een belangrijke inspiratiebron zijn voor het thuis bereiden van maaltijden. In maart waren de populairste aardappelrecepten op basis van zoekopdrachten op PotatoGoodness.com:

  • Cheesy Crispy Baked Potato Bites
  • Tuscan Potato Skillet
  • Easy Potato Skillet
  • Mashed Potato and Egg Bites
  • Hash Brown Breakfast Bowl

“Gedehydrateerde aardappelproducten zijn momenteel een ideale keuze omdat ze niet gekoeld bewaard hoeven te worden," legt Richardson uit. "Hetzelfde geldt voor aardappelchips."

Voor gedehydrateerde aardappelen worden doorgaans russet, rode of gele aardappelen gebruikt waaraan het water wordt onttrokken. Ze kunnen eenvoudig worden gerehydrateerd door er water aan toe te voegen en ze daarna onmiddellijk te bereiden. Aardappelchips hebben een minimale bewerking ondergaan en worden met drie eenvoudige basisingrediënten bereid: aardappelen, plantaardige olie en zout. De meeste snackproducten bevatten wel vijf of meer ingrediënten. Aardappelchips bevatten daarnaast voornamelijk onverzadigde vet (90%). Dit is het type vet dat past in een verantwoord voedingspatroon. 

 

Voor meer informatie:
Potatoes USA
Tel: +1 (303) 369-7783 
Email: www.potatoesusa.com 

Publicatiedatum: