Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voldoende aanvoer en stabiele prijzen voor Mexicaanse mango's

Het Mexicaanse mangoseizoen is in de afgelegen zuidelijke regio's van Chiapas en Oaxaca gestart. Deze regio’s hebben het geluk dat het coronavirus hier niet is uitgebroken. Voor de noordelijke regio’s ligt dit anders. Hoewel de verpakkingscentra meer afgelegen liggen, is er wel contact met mensen uit grotere steden, waardoor het besmettingsgevaar op de loer ligt.

Over het geheel genomen blijven de weersomstandigheden in heel Mexico meewerken. Naarmate de warmere zomermaanden vorderen, zullen er nog steeds grote hoeveelheden fruit geoogst gaan worden.

De prijzen zien er op dit moment stabiel uit ten opzichte van de voorgaande jaren.

Uitsplitsing per regio
Oaxaca zal naar verwachting op 1 mei het seizoen afsluiten. Dit is ongeveer 3 weken eerder dan normaal, waarschijnlijk door het warmere weer. De pluk van de Ataulfos is bijna afgerond. Daarna zullen alleen Tommy Atkins-mango’s in de resterende weken van het seizoen uit deze regio komen. Maat: meestal grote vruchten.

Chiapas zal het seizoen rond de eerste week van mei afsluiten. De verwachting is dat er Tommy Atkins in alle maten zullen worden geoogst en een kleinere hoeveelheid Ataulfos, waarvan veelal kleine tot middelgrote vruchten tegen het einde van het seizoen.

Michoacán komt op dit moment op dreef. In deze regio worden zowel Tommy Atkins als Hayden in dezelfde periode verbouwd. De resultaten in deze regio zijn nog steeds minder goed te voorspellen: ondanks het feit dat het volume over het geheel genomen lager is, is er toch een behoorlijke hoeveelheid fruit. Wat wel voorspeld kan worden, is de beruchte kleine vrucht die uit de regio komt (met uitschieters van 10-12). Gedurende een paar weken zal dit een breed scala aan sorteringsopties bieden.

Nayarit zal naar verwachting rond 10 mei, misschien iets eerder, met de oogst beginnen. De Ataulfo loopt hier eind juli af. Tommy Atkins is in overvloed aanwezig in deze regio. De voorspelling is wel een grote verscheidenheid aan maten op basis van historie.

Sinaloa: fruit blijft zich goed ontwikkelen, maar het is te vroeg om startdata, volumes en dergelijk te voorspellen.

Covid-19 effecten
De meeste verpakkingscentra in de noordelijke regio’s zullen zoals gepland opengaan, maar met minder verpakkingscapaciteit voor ten minste de komende paar weken. Vanwege de Covid-19-maatregelen is het noodzakelijk om het aantal mensen in elk pakhuis te verminderen om de gezondheid van de werknemers veilig te stellen. Dit betekent een lagere verwerkingsgraad met meer kosten als gevolg.

Biologisch aanbod
De biologische volumes zullen in vrijwel alle regio’s ruimschoots aanwezig blijven en zullen aantrekkelijk geprijsd blijven. De biologische sector heeft een sterke vraag naar verse mango behouden.

Lees meer in deze uitgebreide update van Crespo Organic.

Voor meer informatie:
Nissa Pierson
Crespo Organic 
nissa@ger-nis.com
www.crespoorganic.com

Publicatiedatum: