Rusland boert goed met chips-export

De Russische Federatie staat bekend als toonaangevend op het gebied van graanexport en zonnebloemolie. Nu is Rusland ook doorgedrongen tot de internationale markt van de aardappelchips.

"Onverwacht, maar geslaagd", aldus experts van het marketingbureau Roif Expert, die de markt voor aardappelchips bestudeerden. Ze zeggen dat de Russische chips nog niet tot ver over de grenzen is gekomen, maar dat Kazachstan, Wit-Rusland, Azerbeidzjan en andere landen van de voormalige USSR echt de smaak te pakken hebben.

Gelukkig benadrukken handelaren dat de laatste drie jaar de groei van de productie van chips in het land merkbaar voorliep op de groeiende dynamiek van de binnenlandse consumptie. En dit maakte het mogelijk om elk jaar de export met ongeveer 10% te verhogen.

Vorig jaar bedroeg het bijna 20% van de totale productie in het land. In waarde uitgedrukt is het € 69 mln. Eerlijkheidshalve: buitenlandse chips wordt ook in Rusland geïmporteerd. Maar als  in 2015 bijvoorbeeld de import- en export bijna gelijk waren, dan was het aanbod uit het buitenland in 2019 drie keer zo laag als de export uit Rusland.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven