Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exportmarkten in VS, Canada, Brazilië en Zuid-Afrika

Grote vraag naar Egyptische knoflook

De Egyptische knoflookmarkt is nog steeds sterk in opkomst. Aangezien Brazilië vorig jaar zijn land heeft opengesteld voor de Egyptische producten, is dit het eerste seizoen dat de Egyptische exporteurs de markt ten volle kunnen benutten. De vraag is hoger dan ooit tevoren, ook vanuit andere regio's.

Volgens Mai Yassin, verkoopmanager van Stars of Export, verloopt het knoflookseizoen zo goed als het kan onder de huidige omstandigheden. "We verwachten geen daling van de exportvolumes. De export van verse groene knoflook is nu afgerond, terwijl de 70% droge knoflook nog geëxporteerd wordt. Vanaf 1 mei beginnen we met de export van de 100% droge knoflook."

Yassin stelt dat de Egyptische knoflookexporteurs jaar na jaar betere kansen zien voor hun bedrijf. "Het was tegen het einde van het vorige seizoen dat Brazilië zijn deuren opende voor de Egyptische knoflook. Het betekent dat dit het eerste seizoen is dat we deze nieuwe kans ten volle hebben kunnen benutten. De vraag is überhaupt erg hoog, niet alleen vanuit Brazilië. We zien een piek in de vraag vanuit de VS, Canada en Zuid-Afrika. Vijf jaar geleden konden we ons niet voorstellen hoe groot de vraag was die we nu zien."

Op logistiek gebied kunnen de Egyptenaren nog steeds aan de vraag voldoen. "We hebben geen problemen met het verschepen van onze producten naar welk land dan ook. De prijzen zijn vergelijkbaar met vorig seizoen. Het probleem waar we mee te maken hebben, is dat het werk in de havens langzamer gaat. Daarom kan het twee keer zo lang duren voordat het schip de haven verlaat, omdat de schepen grondig moeten worden schoongemaakt en alles dubbel moet worden gecontroleerd. Het is echter geen probleem om de producten op de plaats te krijgen waar ze moeten zijn," besluit Yassin.

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export co
Tansa Al Malaq 62827
Naser, Beni Suef
Egypte
+20 111 01217 41
export@starsofexport.com
www.starsofexport.com

Publicatiedatum: