Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Importseizoen barst nu echt los bij Altena Potatoes

"Export van Agria's naar Zuid-Europa praktisch stilgevallen"

Tholen - Het Corona-virus heeft grote impact op de aardappelexport bij Altena Potatoes. "Normaliter doen we veel Agria's richting Zuid-Europa, maar de export van frietaardappelen is praktisch stilgevallen", constateert Kees Schouten. "De situatie is vrij dramatisch. Ik hoop toch dat er snel een en ander opengaat aan horeca. Ook cruiseschepen hebben we normaal in onze klantenkring, maar zij bestellen nu ook niks. Al met al is het geen eenvoudige tijd. Wel loopt de afzet richting de winkels goed door en ook de markten doen navenant goed mee."


Kees Schouten bij de aardappelteelt op Malta

Vier weken geleden startte bij Altena het Maltezer aardappelseizoen op. "Tot nu toe was alles wat er binnenkwam direct verkocht, maar volgende week begint men volop te rooien en zullen de volumes echt  gaan toenemen", verwacht Kees. "De aardappelen uit Malta zijn mooi van kwaliteit na een goed groeiseizoen. Aangezien de Nederlandse oogst vertraagd is en ook landen als Spanje zelf eerst hun eigen oogst nodig zullen hebben, zie ik de markt voor nieuwe aardappelen nog wel goed doorlopen."

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl     
www.altenapotatoes.com