Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shaun McLean - Les Turriff

Van nul tot 1200 thuisleveringen in slechts enkele weken

Het leven is de afgelopen maand drastisch veranderd voor Les Turriff, een bedrijf uit Dundee, dat al meer dan 30 jaar AGF-producten levert in het oosten van Schotland. Het bedrijf levert normaal gesproken aan de voedselverwerkende bedrijven, scholen, restaurants, verzorgingshuizen en scholen, maar door de lockdown zijn veel van deze verkooppunten weggevallen.

"We hebben een groot deel van de bedrijfsactiviteiten nu afgestemd op thuisbezorging," legt Shaun McLean van het bedrijf uit. "Voorheen leverden wij vooral aan de horeca en waren we bezig met het opzetten van een website om deze sector beter te kunnen bedienen toen de lockdown in werking trad. Gelukkig konden we de website vrij snel aanpassen met het oog op thuisbezorging. De nieuwe website is nu in de lucht en het loopt al vrij aardig. We leveren ook aan traditionele supermarkten en zelfstandige winkeliers en zien de vraag van hen ook toenemen."

Les Turriff levert ook veel streekproducten en zuivel- en bakkerijproducten. Het bedrijf levert in Fife, Perthshire en Tayside en doet nu zo'n 1200 huisleveringen per week. "We zijn erin geslaagd om al onze medewerkers te behouden, met hetzelfde aantal chauffeurs en voertuigen. De lockdown heeft de consumenten niet tegengehouden om te eten en producten te kopen, ze zijn gewoon op een andere locatie en we moeten het nu naar hen toe brengen."

"We proberen ook zoveel mogelijk lokaal te kopen, vooral nu het zachtfruitseizoen ingaat. Wij kunnen snel handelen, bijvoorbeeld omdat de bessenleverancier op onze route zit. En het is ook een voordeel dat de keten veel korter is. Maar voor de klant is vooral het gemak dat telt. Gelukkig zijn wij flexibel en mobiel, waardoor we goed hebben kunnen inspelen op de omstandigheden van de huidige noodsituatie."

"We hebben een zeer breed scala aan versproducten beschikbaar en het is ook verrassend wat sommige van onze klanten kopen, exotisch fruit zoals passievruchten, mango's. Er is een goede vraag naar bijvoorbeeld pepers en gember, waarschijnlijk omdat mensen nu meer maaltijden zoals curry's helemaal zelf bereiden."

Shaun is van plan om deze manier van werken na de lockdown te continueren. "We zijn erin geslaagd om een behoorlijk klantenbestand op te bouwen in de afgelopen 3-4 weken, van niets tot 1200 leveringen per week, en het zou jammer zijn als we deze omzet zouden verliezen. Er zullen wel enkele productlijnen zijn waarmee we niet kunnen concurreren qua prijs en ons bereik zal kleiner zijn, maar ik hoop dat we een groot percentage van de nieuwe omzet kunnen behouden," besluit Shaun optimistisch.

Voor meer informatie:
Shaun  McLean
Les Turriff
+ 44 1382 773838 
shaun@lesturriff.com
www.lesturriff.co.uk

Publicatiedatum: