Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita deelt initiatieven om geen banaan verloren te laten gaan in het kader van de Dag van de Aarde

In de aanloop naar de Dag van de Aarde op 22 april deelt Chiquita haar initiatieven voor een duurzamere toekomst door het verminderen van voedselverspilling. Met het doel om de verspilling van bananen in 2020 volledig uit te bannen, heeft Chiquita talrijke zogenaamde 'zero wast-praktijken' geïmplementeerd om een einde te maken aan de wereldwijde verspilling van voedsel, waaronder een herziening van de teeltmethoden, het opstellen van landelijke donatiepartnerschappen en recyclingprojecten. Vanaf de bananenplantage tot aan het supermarktschap streeft Chiquita ernaar om verliezen te reduceren en consumenten te inspireren samen met hen te werken aan een beter milieu.

“Bananen zijn een basisproduct voor miljoenen mensen en behoren tot de meest geïmporteerde gewassen ter wereld," vertelt Jamie Postell, salesdirecteur Noord-Amerika. "Door nuttige bestemmingen te vinden voor bananen die het supermarktschap niet halen, draagt Chiquita bij aan het vinden van een oplossing voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling."

Op plantageniveau betekent dit dat bananen die niet worden geëxporteerd naar de verwerkingsfaciliteit van Chiquita in Costa Rica gaan, waar zij worden verwerkt tot bananenpuree en bananenmeel. Hierdoor is het aantal onbruikbare bananen de afgelopen twee jaar bijna gehalveerd.

Een andere manier waarop Chiquita verspilling probeert te voorkomen, vindt plaats in samenwerking met Feeding America waardoor prima eetbare bananen, die wat bruine vlekjes of oneffenheden hebben, gedoneerd worden aan voedselbanken. De 'geredde' bananen maken een groot verschil voor voedselbanken in heel het land en uiteindelijk ook voor kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben. Chiquita neemt ook deel aan projecten van retailers, zoals 'Fruits For Kids', waarbij kinderen die de supermarkt bezoeken een gratis banaan krijgen, waardoor het aantal onverkochte bananen in de retail wordt gereduceerd. 

De inspanningen van Chiquita op het gebied van duurzaamheid zijn ook verweven met landelijke en lokale evenementen zoals de marathon van New York, de Disney Marathon en de Life Time Miami marathon en halve marathon. Naast het uitdelen van bananen aan de deelnemers moedigt Chiquita hen ook aan om de schillen in speciale recycling-afvalbakken weg te gooien. Deze bananenschillen worden vervolgens gecomposteerd en verwerkt tot meststof of stroom. 

Chiquita hoopt bananenliefhebbers ook te inspireren om thuis voedselverspilling tegen te gaan door overrijpe bananen te verwerken in bananenbrood, ijs of smoothies en om thuis te composteren. Met behulp van de instructies van de United States Environmental Protection Agency kunnen huishoudens hun eigen composthoop maken met voedsel- en tuinafval. 

Voor meer informatie: 
Chiquita
Email: pr@chiquita.com 
https://www.chiquita.com/ 

Publicatiedatum: