Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Delassus zal volgend jaar waarschijnlijk ook avocado's aan Duitse markt leveren

Marokkaanse avocado's vinden weg naar het Verenigd Koninkrijk

De huidige pandemie maakt het transport naar Europa problematischer. Marokkaanse avocado's vinden desondanks nog steeds hun weg naar het Verenigd Koninkrijk. Delassus teelt en exporteert vooral snacktomaten en citrus maar houdt zich inmiddels ook al tien jaar bezig met de teelt van avocado's. Twee jaar geleden begon het bedrijf met de export van avocado's naar het Verenigd Koninkrijk. 

De Marokkaanse exporteur Delassus is voornamelijk bekend vanwege zijn snacktomaten en citrus maar is momenteel ook bezig aan het avocadoseizoen. Hoewel het bedrijf nog niet zo lang avocado's exporteert, heeft het al wel behoorlijk wat ervaring met de teelt ervan," zegt Fatiha Charrat, commercieel en marketingdirecteur bij Delassus. "We telen nu al meer dan tien jaar avocado's. De lokale markt was altijd zeer sterk waardoor we ze eigenlijk alleen in Marokko afzetten. Onze klanten vroegen echter steeds vaker om avocado's en daarom besloten we twee jaar geleden om met de export te starten. We leveren uitsluitend aan Sainsbury's. We hebben onze boomgaarden uitgebreid en deze zullen in 2021 productief worden. Vanaf 2021 kunnen we onze avocado's daarom aan nieuwe klanten leveren."

Ondanks de aanhoudende problemen in de wereld bevindt Marokko zich dichterbij de Europese markt dan de meeste van haar concurrenten, waardoor het land gunstig gepositioneerd is voor de avocado-export. "We telen dezelfde rassen als andere landen, maar toch wel overwegend Hass. "De nabijheid maakt Marokko tot een interessante leverancier voor Europese afnemers. De transittijd bedraagt maar vier dagen en de kwaliteit is hoog. Sinds in Marokko beperkende maatregelen werden ingevoerd, hebben we problemen gehad om vrachtwagens Marokko in te krijgen en chauffeurs bereid te vinden om te reizen. De kosten liepen te hoog op en daarom moesten we van vrachtwagens overschakelen op containers. Hierdoor is de transittijd drie dagen langer maar kunnen we onze klanten in ieder geval nog wel beleveren," legt Charrat uit. 

Nu Delassus de export van avocado's uitbreidt, beseft Charrat steeds meer dat het bedrijf nog een nieuwkomer op deze markt is. "Momenteel is het Verenigd Koninkrijk onze voornaamste markt maar we zijn ook in onderhandeling met Duitse klanten voor volgend seizoen. Delassus teelt en exporteert in de eerste plaats snacktomaten en citrus. Dit houdt in dat de avocado-export nieuw is voor ons. We leren iedere dag bij. Gelukkig zijn de afnemers van onze tomaten en citrus ook degenen die in de toekomst graag avocado's bij ons inkopen," zegt ze tot slot. 

Voor meer informatie:
Fatiha Charrat
Delassus Group
Tel: +212 665 186 868
Email: Fatiha@delassus.com  
www.delassus.com 

Publicatiedatum: