Corne Roks: "We missen nu deel van de markthandel"

Fresh2You opent tweede Cash&Carrygroothandel in Antwerpen

Tholen - Enkele jaren na de start op het Barendrechtse handelscentrum is Fresh2You ook een vestiging gestart op de Antwerpse groothandelsmarkt. Afgelopen nacht opende de Cash&Carry groothandel haar activiteiten. Koen Torfs, voorheen actief als directeur van de voormalige veiling Profruco, is zaakvoerder van de Belgische nevenvestiging. "In Antwerpen zal de nadruk liggen op de Cash&Carry. Vervolgens zullen we stap voor stap de activiteiten uit gaan bouwen", vertelt Corne Roks.

Het pand op de vernieuwde Antwerpse groothandelsmarkt heeft een totale oppervlakte van 1.500 m2 met de Cash&Carry in een gescheiden ruimte. Aan de zijkant van het pand staan de koelcellen opgesteld en er is een aparte ruimte waar klanten hun handel met een code kunnen laden. De nieuwe groothandel heeft een tweetal laaddocks.

De uitbraak van het Corona-virus heeft zeker impact op de activiteiten van Fresh2You. "We beleveren veel markthandelaren vanuit onze Cash&Carry. Maar veel markten zijn gesloten en de markten die wel open zijn krijgen een stuk minder klandizie", vertelt Corné. "Eerlijk gezegd heeft het me wel erg verbaasd dat ook de kramen met voeding op de markt zijn gesloten. Voor marktkramers met schoenen en sieraden is dat sneu, maar begrijpelijk. Maar voor voeding jaag je nu alle mensen naar de supermarkt. Waren alle markten open geweest, dan had je die stromen veel beter kunnen verdelen."

"Daarbij kan de consument ook niet genieten van de voordeeltjes die de markt biedt. Omdat de supermarkten met weekprijzen werken, kunnen markthandelaren veel sneller inspelen op de inkoop. Zelf beleveren we geen supermarkten rechtstreeks, maar zeker in de hamsterperiode hebben we wel veel aan collega-groothandels verkocht die de retailers beleveren. Zij hadden op en tekort", vervolgt Corné. "Voor ons blijven de gevolgen al met al nog wel te overzien. We missen weliswaar een deel van de klanten, maar met onze producten zitten we wel redelijk aan de goede kant van de streep. Daarom zijn we blij met ons ruime assortiment. Groenten zijn heel schaars, naar het hele citruspakket, onder de merken Famisa en Brix, is veel vraag. De bananenverkoop is goed doorgelopen en ook onze eigen import van bonen en snijbonen onder ons eigen merk Carlo voorziet in een behoefte. Al met al klagen we dus niet."

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV  Barendrecht
T   +31 (0)85 - 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl 
www.fresh2you.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven