Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amazon begint met supersnelle bezorgdienst in VK

VK: Asda bevordert contactvrij winkelen met Scan & Go Mobile
Asda heeft zijn betaalmethode Scan & Go Mobile beschikbaar gemaakt bij alle 581 winkels in het eigen netwerk. De betaalmethode helpt bij het in stand houden van het protocol voor sociale afstand tussen klanten en werknemers. Klanten kunnen de app op de eigen smartphone downloaden en deze gebruiken om boodschappen in te scannen tijdens een winkelbezoek, waarbij contact met personeel wordt geminimaliseerd.
Bron: corporate.asda.com 

Portugal: Continente levert gratis aan huis bij senioren
De Portugese retailgroep Sonae MC heeft in het kader van maatregelen tegen COVID-19 nieuwe stappen genomen ter ondersteuning van oudere consumenten. Klanten van ouder dan 70 jaar hoeven bij online bestelde boodschappen niet langer nog de extra kosten voor thuisbezorging te betalen. De bezorgdiensten van Sonae zijn beschikbaar bij 71 Continente Bom Dia-winkels en 26 Continente-vestigingen. Eerder konden senioren al gebruik maken van speciale kassa's bij winkels.
Bron: esmmagazine.com 

Kenia: Shoprite ontslaat 104 werknemers
Shoprite Holdings, de grootste supermarktgroep van Afrika, gaat 104 werknemers ontslaan. De werknemers zijn actief bij een vestiging in de wijk Karen in de hoofdstad Nairobi, die zal worden gesloten wegens een afname in winkelverkeer. Shoprite heeft vakbonden op de hoogte gebracht van de ontslagen. Volgens een verklaring van het bedrijf is de vestiging in Karen niet langer nog rendabel.
Bron: businessdailyafrica.com 

AEW leaset logistiek centrum aan Poolse supermarktketen
AEW, een groot Europees investeringsbedrijf dat is gespecialiseerd in vastgoed, heeft namens zijn logistieke fonds LOGISTIS een distributiecentrum geleaset aan een Poolse supermarktketen. De faciliteit heeft een oppervlak van 35.000 vierkante meter en bevindt zich in de stad Gliwice in het zuidwesten van Polen.
Bron: wbj.pl 

VK: Costcutter heeft groot succes dankzij Uber Eats
Costcutter heeft sinds de uitbraak van het coronavirus een toename in omzet gezien van maar liefst 350%. De omzet werd gegenereerd door de samenwerking met de bezorgdienst Uber Eats. "Toen we begonnen zagen we per winkel een online omzet van rond de £250 (€286,83) per week", aldus retaildirecteur Mike Hollis. "Vorige week hadden we echter een winkel met een omzet van £4.500 (€5.160) dankzij Uber Eats." Met name verse levensmiddelen en alcoholische dranken zijn populair via de app. Het aantal winkels dat via de app te bereiken is wordt in de komende weken uitgebreid naar meer dan honderd.
Bron: talkingretail.com 

VK: Waitrose breidt Rapid-bezorgdienst uit
Waitrose heeft het aantal wekelijks beschikbare tijdsvensters uitgebreid voor zijn bezorgdienst Rapid. Klanten hebben nu de keuze uit drie keer zoveel tijdstippen waarop ze boodschappen aan huis kunnen laten leveren. Met Rapid kunnen bestellingen worden geplaatst van maximaal 25 producten, die vervolgens op de dag zelf binnen twee uur aan huis worden bezorgd. De bezorgdienst is getest vanuit onder andere acht winkels in Londen en een locatie in East Sussex. Rapid gaat binnenkort beschikbaar zijn bij nog eens 20 in Londen gevestigde locaties.
Bron: kamcity.com 

Singapore: Sheng Siong-eigenaren zijn miljardair
De eigenaar van de in Singapore gevestigde supermarktketen Sheng Siong, Lim Hock Chee, is onlangs miljardair geworden. Lim Hock Chee begon meer dan 35 jaar geleden met zijn vrouw door een balie af te huren in een supermarkt, waar ze gekoeld varkensvlees verkochten. De familie Lim heeft zich sindsdien opgewerkt tot een netwerk van 61 supermarkten. De aandelen van Sheng Siong zijn tot een recordhoogte gestegen, nu de supermarkten van de keten door de gevolgen van de nationale lockdown de voorkeur hebben gekregen van de consument. Sinds 19 maart nam de koers toe met meer dan 30%. Het fortuin van de familie Lim is volgens de Bloomberg Billionaires Index gestegen tot US$1,1mld (€1,01 mld). Lim Hock Chee en zijn twee broers hebben samen een aandeel in Sheng Siong van 57%.
Bron: straitstimes.com 

Amazon begint met supersnelle bezorgdienst in VK
Amazon.com werkt in het Verenigd Koninkrijk aan een supersnelle bezorgdienst. De dienst krijgt de naam Ultra Fast Fresh en werkt vanuit negen oudere logistieke centra, die speciaal hiervoor worden ingericht. Als de logistieke centra eenmaal zijn gemoderniseerd, zullen ze in enkele uren online bestelde versproducten aan huis kunnen leveren. Mogelijk houdt het nieuwe project in dat Amazon Fresh een gratis onderdeel wordt van Amazon Prime. Nu is Amazon Fresh als een apart onderdeel online beschikbaar, waarvoor per bestelling wordt betaald. Via Prime kan Amazon Fresh worden gebruikt door een toeslag op het Prime-abonnement te betalen. Eerder kreeg Amazon toestemming van de Britse mededingingsautoriteit om een aandeel in Deliveroo te nemen. Een belangrijke reden voor deze toestemming is omdat Deliveroo mogelijk financieel ten onder kan gaan wegens de huidige coronacrisis.
Bron: reuters.com 

VS: "Moeite om supermarktpersoneel te vinden"
Volgens Stew Leonard, Jr., de directeur van de in New York gevestigde gelijknamige supermarktketen, is het op dit moment moeilijk om winkelpersoneel te vinden. Hoewel meer dan 22 miljoen Amerikanen wegens de huidige pandemie werkeloos thuis zitten en de Amerikaanse economie grotendeels stil is gelegd, lijkt het toch alsof werken in supermarkten niet aantrekkelijk genoeg is. "Ik denk dat werkeloos zijn te aantrekkelijk is", aldus Leonard in een interview met Yahoo Finance. “We hebben op dit moment moeite om nieuwe werknemers te vinden. Je zou zeggen dat met al het personeel in de horeca dat nu thuis zit we een overvloed aan sollicitanten zouden moeten zien voor onze keukens, maar dat is niet zo."
Bron: finance.yahoo.com 

VS: The Fresh Market heeft 11% meer omzet door coronavirus
Klanten die een voorraad aan willen leggen hebben bij The Fresh Market in North Carolina gezorgd voor een hogere kwartaalomzet. The Fresh Market heeft tegenover investeerders aangegeven uit te gaan van een een netto omzet in het eerste kwartaal van rond de $440mln (€404,1mln). Jaar op jaar is dat een toename van ongeveer 11%. Volgens een rapport van het bedrijf is de gemiddelde inhoud per winkelmand met tot 25% toegenomen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Kroger-CEO ziet mogelijkheden in crisis
De CEO van de Amerikaanse supermarktketen Kroger, Rodney McMullen, heeft in een interview aangegeven dat het bedrijf mogelijkheden ziet in de huidige crisis. Consumenten worden online beter van geholpen, de druk op leveringsketens wordt verlicht door aanpassingen en er worden pogingen gedaan om in contact te blijven met zowel nieuwe als oude klanten. "Kroger is erop gebrand om in betere vorm uit de crisis te komen, dan dat het bedrijf erin ging", aldus McMullen in een online conferentie met Evercore ISI. Volgens de directeur is de toegenomen vraag tijdens de huidige lockdown een mogelijkheid om meer loyaliteit onder klanten te kweken.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 

VS: J.C. Penney krijgt mogelijk financiering tegen faillissement
J.C. Penney Co. heeft volgens anonieme bronnen een aanbod voor $300 mln (€275,5 mln) aan financiering gekregen, vlak voordat het bedrijf faillissementsbescherming moest aanvragen. Op 15 april was J.C. Penney genoodzaakt om een schuldenaflossing over te slaan. Vervolgens werd een deadline van 30 dagen ingezet, waarna het bedrijf failliet zou worden verklaard. Deze gang van zaken kwam als een verrassing voor investeerders, gezien het bedrijf eerder in april de rente over de eigen filialen had betaald. Ook heeft J.C. Penney naar verluid beschikking over het geld dat nodig is om obligaties te betalen. Zodoende zijn volgens de bronnen crediteuren geïnteresseerd om J.C. Penney door middel van financiering van een faillissement te redden.
Bron: bloomberg.com 

VS: Walmart werft 150.000 werknemers, wil er nog 50.000 bij
Walmart-onderdirecteur Donna Morris heeft aangegeven dat in verband met de coronaviruscrisis een groot aantal nieuwe werknemers is aangetrokken. Voor het einde van mei zijn meer dan 150.000 nieuwe medewerkers in functie. "We hebben meer dan 1 miljoen sollicitanten gehad en nemen per dag gemiddeld 5.000 mensen aan", aldus Morris, die voor het HR-beleid verantwoordelijk is. "Ik ben verheugd om mede te delen dat we in minder dan een maand tijd onze doelstelling hebben gehaald. We liepen meer dan zes weken voor op schema. Maar we kunnen meer. We kondigen nu een nieuw plan aan om nog eens 50.000 nieuwe werknemers te werven."
Bron: corporate.walmart.com 

Publicatiedatum: