Familiebedrijf Limex bestaat 30 jaar

Dertig jaar geleden, op 20 april 1990, richtten Jan en Annie Janssen het toenmalige Limex Machine Exploitatie B.V. op in een garagebox in het  Limburgse Grashoek. Tegenwoordig staat hun zoon Joep Janssen aan het roer van dit familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een professionele machinebouwer op wereldniveau. Een niveau dat Limex mede bereikt heeft dankzij de inzet en passie van het team met enthousiaste en vakkundige collega’s die verschillende disciplines vertegenwoordigen. Daarnaast beschikt Limex over een aparte tak gericht op dienstverlening.

Het team van Limex

Limex ontwikkelt en levert al drie decennia wasmachines voor het reinigen van kratten, trays emmers en karren. Onder leiding van Joep Janssen richt het bedrijf zich, sinds enkele jaren, volledig op de tuinbouw- en sierteeltbranche. Door het verbeteren van teelthygiëne en producthygiëne lopen gewassen substantieel minder risico op besmetting. Als uitval door een besmetting wordt verminderd, levert dat direct hogere output op. Verbruikte grondstoffen en arbeid zijn er immers al ingestopt. Het gevolg: een direct resultaat voor de teler.

30 jaar geleden: Jan Janssen met de kinderen

De Limex machines maken het daarnaast ook mogelijk om plastic kratten en trays te hergebruiken. Wat hygiëne betreft, is het dus niet meer nodig om eenmalige verpakkingen te gebruiken. Hiermee leveren we een directe bijdrage aan het verminderen van plastic afval.  

Van kleinschalige maatwerkspecialist naar internationale speler        
Oudgedienden kennen Jan Janssen waarschijnlijk nog uit de tijd dat hij met mobiele wassers en generatoren van de ene veiling naar de andere veiling reed in Nederland, Duitsland en België om aldaar telkens gedurende enkele weken de groentenkratten te wassen. Destijds was het vooral zaak dat zand en plantresten uit de oogstkratten verwijderd werden. Het speelveld is veranderd, want tegenwoordig gaan reiningingsvraagstukken vaak over microbiologie en wordt bekeken hoe besmettingen zoals Fusarium, ToBRFV en Xanthomonas verwijderd kunnen worden uit b.v. zaaitrays en CC-karren. Kwekerijen worden zich steeds meer bewust van het belang van goede hygiëne.

Een krattenwasser van Limex anno 1989

‘Wat in al die jaren niet is veranderd, is de vraag naar degelijke goede machines. En mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, dan wordt dat opgelost. Dit hebben mijn ouders mij met de paplepel ingegoten en dat blijf ik dan ook uitdragen’, aldus Joep Janssen. Het tientallen jaren uitstekend kunnen blijven functioneren kenmerkt de Limex machines. De bruisende tweedehands markt voor Limex machines typeert de kwaliteit van de machines des te meer.

Wastechnieken staan nooit stil en dat betekent dat Limex voortdurend nieuwe toepassingen ontwikkeld en innovaties doorvoert. De eigen engineeringsafdeling is continu bezig met het optimaliseren van de standaard wassers en met het integreren van nieuwe technieken. Zo worden er bijvoorbeeld desinfectietechnieken ontwikkeld samen met producenten van desinfectiemiddelen en integreren we warmtewisselaars en filters in onze standaard machines. Alle innovaties zijn erop gericht om het verbruik van water, chemie en energie te verlagen, zonder afbreuk te doen aan het eindresultaat.

Opsplitsing naar twee divisies 
Begin 2018 werd Limex opgesplitst naar twee divisies: het al bestaande Limex Machine Exploitatie B.V. verlegde de focus volledig naar de machinebouw en Limex Cleaning Solutions (LCS B.V.) concentreert zich vanaf dat moment op de full service dienstverlening. Beide bedrijven blijven aan elkaar verbonden en richting klanten wordt er dan ook regelmatig samengewerkt.

Voor meer informatie:
Limex Cleaning Solutions
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
T: +31(0)77 307 44 12
F: +31(0)77 307 80 84
E: sales@limex.nl
www.limex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven