Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De eerste mango’s verwacht in week 17 en 18

Het 2020-mangoseizoen in West-Afrika is begonnen

SIIM, teler en belangrijkste exporteur van West-Afrikaanse mango's, heeft de start van het 2020-seizoen aangekondigd. Eind deze week komen de eerste mango's, verpakt onder het merk Dibra in verschillende pakstations in Ivoorkust, Mali, Burkina Faso en Senegal aan.

In het kader van de corona-pandemie die de wereld heeft overgenomen, hebben de getroffen landen (Burkina Faso, Ivoorkust, Mali, Senegal) strikte sanitaire maatregelen genomen om de bevolking te beschermen en om de verdere verspreiding van de virus te voorkomen. De scholen zijn gesloten, er mag slechts in sterk beperkte mate worden gereisd en er zijn uitgaansverboden ingevoerd.

Het bedrijfscontinuïteitsplan, speciaal ontwikkeld om deze crisis binnen de Omer Decugis Group te kunnen beheersen, is op alle locaties en vooral in de Afrikaanse pakstations ingesteld, allereerst om ervoor te zorgen dat de werknemers gezond blijven, maar ook om ervoor te zorgen dat alle activiteiten rondom de 2020-mango-export op een veilige manier verloopt.  

In deze bijzondere context werd het 2020-seizoen met de eerste oogsten van het Kent-ras officieel gestart op 2 april. De eerste containers zouden in week 17 en 18 Europa moeten bereiken. Ondanks de onzekere context die door de gezondheidscrisis wordt veroorzaakt, is het seizoen gestart zoals altijd en zoals het hoort. Van enige arbeids- of transportproblemen was geen sprake. Gedurende de hele oogst, die duurt tot half augustus, wordt West-Afrika de belangrijkste mangoleverancier voor de Europese landen.

De weersomstandigheden tijdens de bloeifase, met name het watertekort in februari en het fruit dat door de wind naar beneden is gevallen hebben ertoe geleid dat wordt verwacht dat de opbrengsten iets kleiner zullen zijn dan die van het vorige seizoen. De smaakkwaliteit van het fruit is zeer goed en het suikergehalte hoog. Bovendien benadrukt SIIM nog eens dat de volledige mango- en kokosproductie in West-Afrika GlobalGAP, Rainforest Alliance- en BSCI-gecertificeerd is.

Belangrijke technische innovatie
Voor het eerst vet SIIM een deel van de mango’s in om ervoor te zorgen dat de kwaliteit ervan tijdens het transport zo optimaal mogelijk blijft. Dit is een baanbrekend initiatief en een belangrijke technische innovatie in West-Afrika.

 

Voor meer informatie:  
Emeline Pasquier
SIIM
emeline@siim.net  
www.siim.net  
Twitter #SIIM_GroupeOD

Publicatiedatum: