Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse LF Fruit: Goed en serieus werken loont altijd

Hoge prijzen voor rode paprika's en bloedsinaasappelen

"Op dit moment maken de markten een periode van stagnatie door, zoals dat meestal elk jaar na Pasen gebeurt. Ondanks deze kortstondige impasse en de noodtoestand van Covid-19 doen groenten en fruit het goed; ik heb het geluk dat ik in deze sector mag werken. Juist op deze momenten moeten we onszelf opnieuw uitvinden: zo hebben we bijvoorbeeld nieuwe producten in ons assortiment opgenomen, zoals aromatische, eetbare planten en sierplanten, als aanvulling op ons klassieke groenten- en fruitaanbod. Ik moet zeggen dat deze gok succesvol is gebleken. De toename van de vraag wordt waarschijnlijk gedicteerd door het moment," zegt Raffaele Lanzano, een van de eigenaren van de Italiaanse groothandel LF Fruit, werkzaam in het CAR agro-voedingscentrum in Rome.

Leonardo Lanzano, Antonio Marucci en Raffaele Lanzano, de drie eigenaren

De ondernemer vertelt dat het fruit het goed doet: "We hebben nog steeds Siciliaanse bloedsinaasappelen dankzij enkele leveranciers die het in deze omstandigheden voor elkaar kregen om grote hoeveelheden in te kopen. In het algemeen worden ze erg geapprecieerd door de consument, maar op dit moment is de vraag ongewoon hoog, zozeer zelfs dat deze citrus weggaan voor echt interessante prijzen, die de verkoop winstgevend maken."

Voor groenten ligt de situatie iets anders. "De markt voor groenten is de laatste tijd zeer wisselend; de prijzen voor rode paprika's zijn zeer hoog, rond de 2,50/3 euro/kg en er is ook een goede vraag. Ook de trostomaten doen het goed, terwijl de prijzen van courgettes zijn gedaald en de prijzen voor aubergines licht zijn gedaald."

Lf Fruit is opgericht in 2015, nadat Raffaele Lanzano, Leonardo Lanzano en Antonio Marucci een bedrijf in box 18 van de CAR hadden overgenomen. De ondernemers, die altijd al gepassioneerd waren door de AGF-sector, hadden voor de start van het bedrijf al enige ervaring, zij het niet direct.

Het bedrijf wordt gerund op familieniveau. "Dat is onze echte kracht," zegt Raffaele Lanzano. De vlaggenschipproducten zijn sinaasappelen en artisjokken. De missie is om producten van topkwaliteit op de markt te brengen. De bedrijfsgebouwen zijn allemaal geïsoleerd om het interne microklimaat te beperken en zo de kwaliteit van het product te vrijwaren van mogelijke thermische effecten.


"De artisjokkenmarkt herstelde zich zeer goed voor Pasen. Daarna, tijdens de paasweek, werden de kleine hoeveelheden goed verkocht. We doen nu zeer goed werk met ‘Ronaldo’, een uitstekende late artisjokcultivar en een echt kwaliteitsproduct en de markt betaalt er ook goed voor: 0,90 eurocent per eenheid."

"Ons aanbod is gericht op de lokale detailhandel en de groothandel die kwaliteitsproducten op prijs stellen. Zozeer zelfs dat we besloten hebben om ons te richten op producten van hoge kwaliteit om zo een middelhoge klantenkring tevreden te stellen. Voor de noodtoestand leverden we ook aan de horeca en aan klanten die met restaurants werkten, maar helaas is de situatie nu geblokkeerd door de quarantaine."

"Voor de toekomst hebben we de ambitie en de wens om te groeien, te innoveren en kwaliteitswerk te blijven leveren: want goed en serieus werken loont altijd."

Voor meer informatie:
LF Fruit Srl
Via tenuta del cavaliere 1, Box 18 CAR Roma
00012 – Guidonia Montecelio (RM)- Italië
+39 06 60501451
lffruitsrl@gmail.com
Facebook

Publicatiedatum: