Ozontherapie blokkeert virussen op groenten en fruit - ook toepasbaar in bestrijding Covid-19?

De pogingen om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen, onderstrepen het belang van sanitaire voorzieningen en met name de rol van ozon op dit gebied. In een tijd waarin informatie, veronderstellingen en nepnieuws zich verspreiden, is het noodzakelijk om wat licht te werpen op reële en concrete gegevens om de juiste informatie over te brengen voor degenen die op dit delicate moment in het veld werkzaam zijn.

Inactivering
"Bacteriën zijn micro-organismen, ook al bestaan ze uit één enkele cel, terwijl virussen daarentegen geen echte levende organismen zijn en een aparte classificatie hebben," zegt Daniele Simonelli van Saim Service. Dit bedrijf is gespecialiseerd in post-harvest technologieën en ozonsanering.

"De keuze om ozon als ontsmettingsmiddel te gebruiken, is gebaseerd op het feit dat het effectiever is dan andere chemische ontsmettingsmiddelen zonder dat er residuen achterblijven. De werking van ozon op virussen is er een van inactivering. Men kan zeggen dat ozon indirect werkt, het helpt om de virale receptoren te blokkeren die de verbinding met de binnen te dringen cel van een gastheer vormen. Dit zou de virale voortplanting in zijn eerste fase blokkeren, dat wil zeggen, tijdens de cellulaire invasie."

In Italië heeft het Ministerie van Volksgezondheid met het protocol van 31 juli 1996 nr. 24482 het gebruik van ozon in de lucht- en waterbehandeling erkend, als een natuurlijke verdediging voor de sterilisatie van omgevingen die besmet zijn met bacteriën, virussen, sporen, schimmels en mijten. "Wij zijn al jaren bezig met het implementeren van ozonbehandeling, met betrekking tot de behandeling en opslag van voedingsmiddelen, evenals in waterbehandelingen. We hebben daarom een speciaal merk ontwikkeld, met specifieke procedures en richtlijnen en we zijn lid van EuOTA."

Aan de linkerkant, niet behandelde kiwi's met schimmel. Rechts, hetzelfde product opgeslagen in de koelkast met ozonatmosfeer.

Covid-19
"Gezien de wijdverspreide verspreiding van Covid-19 hebben we de toepassingen en prestaties van onze ozonsystemen geïmplementeerd, die momenteel worden toegepast om zowel groenten- en fruitproducten in wasstraten en koelruimtes alsook werkomgevingen te saneren. We besteden dus maximale aandacht aan de veiligheid van de werknemers en aan het op de markt brengen van producten die een ontsmettingsproces met ozon ondergaan."

"Het is nu meer dan ooit van cruciaal belang dat de consument zich veilig voelt, wat betekent dat de verkoop wordt veiliggesteld en dat, naast een concreet en reëel voordeel in termen van productkwaliteit, sanitaire voorzieningen worden gezien als een tegengif tegen de angsten die buitenlandse consumenten kunnen hebben over Italiaans voedsel. Veel exploitanten hebben namelijk te maken gehad met het verzoek om een virusvrij etiket op hun producten aan te brengen voordat deze worden verzonden."

"Tot slot, in correlatie met de ziekte veroorzaakt door het virus, wordt in de afgelopen dagen ozontherapie getest in ziekenhuizen ter bestrijding van Covid-19 en lijkt al uitstekende resultaten te geven, volgens de tests die zijn uitgevoerd in het Santa Maria della Misericordia ziekenhuis in Udine."

Voor meer informatie:
Yuri Simonelli
+39 335 6270026
SAIM SERVICE
Via Pantanello, 19 (Z.I)
04022 Fondi (LT), Italië
+39 (0)771 510470
info@saimimpianti.com
www.saimimpianti.com
Facebook


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven