Roze tomaten uit Noord Spanje vinden hun weg naar Londen

Eind april worden de roze tomaten in de streek Somontano de Barbastro, in de noordelijke Spaanse provincie Huesca, geplant. Er wordt uitgegaan van een oogst van 2,25 mln kilo, zo zegt Esteban Andrés, manager van de Vereniging van Tuiniers van het gewest Aragón. In principe zal daarmee het recordvolume van vorig jaar geëvenaard worden. De belangrijkste teeltbedrijven en telers zijn Terra Agonómica, Óscar Olivera, Carlos Giral en Fernando Fredes.

Het grootste deel wordt geteeld in de kassen van Terra Agronómica, onderdeel van de groep Correas. José Antonio Armengol, verantwoordelijke voor de 4,5 hectare kasteelt en 2 hectare buitenteelt, raamt de productie van het bedrijf op 600.000 kilo.

De voorbereidingen zijn al begonnen in de kas. "Beetje bij beetje schroeven we het werktempo op en neemt het personeel toe”, meldt Armengol. Van groot belang voor de afzetprognoses is niet alleen de kwaliteit van het product maar ook de merkregistratie in oktober 2014 in de Spaanse Staatscourant voor Industriële Eigendom. De laatste vijf jaar is de afzet merkbaar vlotter gegaan door de merkregistratie.

In Londen wordt de roze tomaat uit Aragón gepromoot door het bedrijf Pyrenees Fine Foods. "We zijn positief gestemd, al hangt veel af van hoe de huidige situatie evolueert en ook de Brexit kan nog zijn invloed hebben. We bereiden het afzetseizoen heel minutieus voor, zeker nu de horeca gesloten is, anderzijds toch wel een heel belangrijk afzetkanaal", zegt Ángel Pintado, die afkomstig is uit de streek Somontano de Barbastro.

Bron: diariodelaltoaragon.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven