Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi biedt online voedselpakketten aan

Rusland: X5 heeft 16% meer omzet in eerste kwartaal
De Russische supermarktketen X5 Retail Group zag over het eerste kwartaal zijn netto omzet jaar op jaar toenemen met 15,9%. De omzet kwam daarmee neer op 468,5 mld roebel (€5,8mld). De like-for-like-omzet steeg jaar op jaar met 5,%. De netto online omzet groeide in het eerste kwartaal jaar op jaar met 135,3%. Wegens de uitbraak van het coronavirus zijn de plannen voor winkelrenovaties aangepast. Aanvankelijk wilde X5 1.300 vestigingen van Pyaterochka en 30 Perekrestok-supermarkten moderniseren.
Bron: reuters.com 

Aldi UK biedt online voedselpakketten aan
Aldi is begonnen met zijn eerste online dienst in het Verenigd Koninkrijk. De Duitse discountketen biedt online pakketten aan met 22 dagelijkse benodigdheden. De online dienst is met name gericht op consumenten die wegens het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.. De voedselpakketten kosten per stuk £25 (€28,77).
Bron: ecommercenews.eu 

Lidl en REWE openen dc's in Nederland en Duitsland
De Duitse supermarktgroepen Lidl en REWE hebben nieuwe distributiecentra geopend. Lidl heeft een leasecontract van 10 jaar gesloten met de vastgoedontwikkelaar DHG voor een nieuwe faciliteit in Nederland. De overeenkomst is gesloten voor een stuk terrein van 42.839 vierkante meter. 350 vierkante meter hiervan is bestemd voor kantoorruimtes. De locatie bevindt zich in Moerdijk in Noord-Brabant. Er wordt door DHG gewerkt aan andere logistieke faciliteiten op hetzelfde industrieterrein, die mogelijk in de toekomst ook door Lidl zullen worden gebruikt. REWE heeft een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum geopend in Henstedt-Ulzburg. De faciliteit heeft een oppervlak van 86.500 vierkante meter, waarvandaan meer dan 350 winkels verspreid over Noord-Duitsland zullen worden ondersteund. De faciliteit biedt ruimte voor meer dan 12.000 verschillende producten, waaronder ook versproducten.
Bron: edelivery.net 

Taiwan: FamilyMart begint bezorgdienst met Foodpanda
FamilyMart Taiwan werkt samen met het thuisbezorgplatform Foodpanda aan een bezorgdienst. Binnenkort is thuisbezorging mogelijk bij zo'n 146 FamilyMart-winkels i de omgeving van Taipei. Dit aantal moet met juni zijn uitgebreid tot de 1.000 winkels in het volledige Taiwanese netwerk. Bestelde boodschappen worden een dag later tussen 17:30 en 2 uur 's nachts afgeleverd. Het online assortiment bestaat uit 200 levensmiddelen, waaronder snacks, dranken en kant-en-klaar-maaltijden.
Bron: insideretail.asia 

Zuid-Afrika: Woolworths begint drive-through-service
Woolworths heeft in Zuid-Afrika  een nieuwe afhaaldienst in de vorm van een contactloze drive-through-service geïntroduceerd. Klanten van Woolworths krijgen hiermee de mogelijkheid om boodschappen te halen, zonder daarbij zelf de auto te hoeven verlaten. De drive-through werd onlangs getest bij een vestiging in Durbanville. 
Bron: moneyweb.co.za 

Britse retailomzet neemt fors af in maart
De omzet van de Britse retailsector is in de periode van vijf weken tot 4 april met 4,3% afgenomen. In dezelfde periode van 2019 nam de omzet af met 1,8%. Dit blijkt uit de laatste statistieken van de BRC–KPMG Retail Sales Monitor. In tegenstelling tot de rest van de retailsector was er bij het segment voor de retail van levensmiddelen juist sprake van een ongehoorde toename. Volgen het Britse hoofd van KPMG, Paul Martin, komt de historisch lage omzet door het veranderend consumentengedrag wegens COVID-19. "Lockdown heeft ervoor gezorgd dat men sterk is na gaan denken over wat nu echt essentiële benodigdheden zijn."
Bron: esmmagazine.com 

Canada: Sobeys heeft meer omzet tijdens coronaviruscrisis
Het moederbedrijf van de Canadese supermarktketen Sobeys, Empire Company,  meldde dat in de weken voorafgaand aan Pasen de omzet was gestegen met tot 37%. Ook de vergelijkende winkelomzet was fors toegenomen in de eerste weken van het vierde fiscale kwartaal van het bedrijf. Hoewel er al in het derde kwartaal sprake was van een stijgende trend, nam de omzet met name scherp toe vanaf 28 februari. Dit valt direct samen met de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Bron: supermarketnews.com 

Meer omzet voor Amerikaanse supermarktsector in maart
De omzet van de Amerikaanse supermarktsector is in maart met 25% gestegen. Dit staat in schril contrast met de rest van de Amerikaanse retailsector, dat in maart over het algemeen zijn grootste daling in maandomzet ooit had. Dit blijkt uit statistieken van de National Retail Federation (NRF). Volgens het Amerikaanse Census Bureau kwam de omzet van de sector voor levensmiddelen in maart neer op $483,06 mld (€443,7 mld). Ten opzichte van februari is dat een daling van 8,7%, terwijl het jaar op jaar gezien een afname is van 6,2%. Volgens het NRF is de afname maand-op-maand de grootste die ooit is geregistreerd.
Bron: supermarketnews.com 

Canada: Walmart integreert PayPal met online supermarkt
Walmart Canada heeft bij zijn online segment gezorgd voor een nieuwe betaaloptie in de vorm van PayPal. PayPal wordt door zo'n 7 miljoen Canadese inwoners gebruikt. Het is voor het eerst in Canada dat PayPal in de context van een supermarkt kan worden gebruikt. Walmart maakt in de VS al langer gebruik van de digitale betaalmethode.
Bron: chainstoreage.com 

Amazon test 840.000 werknemers op coronavirus
Amazon heeft aangegeven om na verloop van tijd alle 840.000 werknemers te testen op het coronavirus. Het streven van Amazon dwingt mogelijk andere grote ondernemingen om hetzelfde te doen. Volgens Amazon-CEO Jeff Bezos is een volgende stap bij het beschermen van het personeel om ook werknemers regelmatig te testen die geen symptomen vertonen. Bezos meldde dit in een breed verspreide brief aan aandeelhouders. "Regelmatig testen op internationaal niveau en in alle sectoren zou zowel helpen om mensen veilig te houden als om de economie weer op de rails te krijgen”, aldus Bezos.
Bron: forbes.com 

VS: Sprouts Farmers Market verbetert afhaalmogelijkheden met Instacart
Sprouts Farmers Market gaat zorgen voor meer afhaalmogelijkheden, via het online retailplatform van Instacart. Door middel van het platform kunnen consumenten boodschappen bestellen en deze afhalen bij alle 340 vestigingen in het Amerikaanse winkelnetwerk van Sprouts. De afhaalmogelijkheden zullen in eerste instantie beschikbaar zijn in Los Angeles en andere delen van Californië. Verdere informatie over volgende locaties is vooralsnog niet vrijgegeven. Eerder had Sprouts al afhaalmogelijkheden bij 55 vestigingen ingezet. De samenwerking met Instacart loopt al langere tijd en is voorheen met name gebruikt voor thuisbezorging in alle grote markten waar Sprouts actief is.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: