NieuwVers Foodtruck geeft ‘nieuwe eten’ smoel op Horecava

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari staat Urgenda met haar splinternieuwe NieuwVers Foodtruck op de Horecava. Op het paviljoen PUUR laat zij het publiek kennis maken met ‘revolutionair eten’: lekkerder, beter en gezonder. Gemaakt met de beste zorg voor mens, dier en milieu. Het komend jaar rijdt de truck door Nederland om in steden en bij winkels NieuwVers te promoten. 
 
NieuwVers is de beweging voor het nieuwe eten. Ze verbindt producenten die voorop lopen met consumenten die het anders willen. Alleen als deze twee gaan samenwerken, kunnen er echt dingen veranderen, zo is de overtuiging van initiatiefnemers Urgenda en Foodlog. Vanuit de Foodtruck serveert chefkok Berdien Siere onder meer Pure Graze rundvlees van 100% grasgevoerde koeien, revolutionair brood van Zeeuwse tarwe en Oosterscheldewater, de Dutch Weed Burger, gemaakt van algen en zeewier, seizoensgroenten van Willem & Drees, de ‘beste appel van Nederland’ Dalinco, varken dat gevoerd is met het eiwitrijke gewas lupine en mr. Dip, een dipsaus uit een potje dat kan tippen aan vers.
 
Elke dag verzorgt NieuwVers van 13.30 – 14.30 uur speciale kookdemonstraties op het paviljoen PUUR. Ook kunnen Horecava-bezoekers kennis maken met de producenten van NieuwVers. Op maandag is dat appelteler Harrie van den Elzen (Dalinco), op dinsdag varkenshoudster Annechien ten Have (lupinevarken), op woensdag Marcel Spelt (bakker) en op donderdag Ado Bloemendal (Pure Graze). Zij gaan graag het gesprek aan met de Horecava-bezoekers over smaak, herkomst, productiewijze en consumentenbetrokkenheid
 

Beste Kaas van Nederland

Op woensdag 9 januari organiseert NieuwVers bovendien om 13.30 uur de verkiezing van de ‘Beste belegen kaas van Nederland’. Uit zeventien inzendingen worden op discussiesite www.foodlog.nl vijf innovatieve en duurzame finalisten gekozen. Een professionele smaakjury met kaasexpert Betty Koster, journalisten Felix Wilbrink (Telegraaf) en Puck Kerkhoven (Red Fox) en de restaurateur met de beste kaaswagen kiest vervolgens op 9 januari uit de finalisten de lekkerste. Die krijgt het predicaat ‘beste kaas’ - lekker én innovatief - van Nederland. Het publiek proeft uiteraard mee.

NieuwVers is te vinden in hal 3, F1. Kijk voor het complete programma en meer achtergrondinformatie op www.nieuwvers.nu
De discussie over de beste kaas van Nederland vindt u op Foodlog
U kunt ook contact opnemen met matthijs.kettelerij@urgenda.nl op 06 – 1851 2891 Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven