Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsprijs 180% gestegen

Europese vraag naar gember blijft toenemen

Na het Lentefestival begin dit jaar werden de gember verwerkende fabrieken in China een voor een gesloten. De export werd bijna twee weken opgeschort, omdat de uitbraak van het coronavirus zich over het hele land verspreidde. Dit had als effect dat er zeker een maand een flink tekort was aan gember op overzeese markten. Vanaf begin maart kwam de handel in gember weer op gang en hervatten de fabrieken hun activiteiten. Dong Ruicai, manager van Anqiu Sanhui Foods in de Chinese provincie Shandong, vertelt hoe de situatie op de gembermarkt momenteel is.



Prijsstelling

"De huidige FOB-prijs is ongeveer 1660 euro/ton, dat is iets hoger dan in dezelfde periode in de voorgaande jaren, maar de groothandelsprijs in Europa is met maar liefst 180% gestegen en de detailhandelsprijs is ook gestegen tot 5 euro/kg. Bovendien is het product door de grote marktvraag en het tekort aan aanbod in de winkels vrijwel direct uitverkocht," aldus Dong. "Te oordelen naar de huidige situatie liggen de vaarschema's, de havenactiviteiten en het binnenlands vervoer op dit moment op schema en de handelsprestaties blijven grotendeels stabiel. Wij willen er hoe dan ook voor zorgen dat onze oude en nieuwe klanten hun bestellingen op tijd geleverd krijgen."



Export

"De exportprestaties zijn grotendeels afhankelijk van de verkoopkanalen van de exporteurs. Onze producten worden voornamelijk geleverd aan groothandelsmarkten en supermarkten en de vraag van deze markten is altijd relatief stabiel geweest. Daarom heeft onze export in de afgelopen twee maanden geen schade opgelopen. Sterker nog, onze export is ook met 15% -20% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in de voorgaande jaren. Momenteel verzenden wij wekelijkse ongeveer 20 containers. Maar voor exporteurs die lokale restaurants of kleine winkels in Europa bevoorraden, is het een ander verhaal: omdat de meeste openbare plaatsen in Europa gesloten zijn vanwege de lockdowns, is hun export flink gekelderd."


Gezonde voeding
"Aanvankelijk kwam gember op de Europese markt als specerij, maar vandaag de dag gebruiken steeds meer overzeese consumenten het als drank of als medicinaal ingrediënt. Onze export naar Europa neemt elk jaar toe. Vooral tijdens de uitbraak van het coronavirus besteden mensen meer aandacht aan gezonde voeding en de vraag naar gember op de markt is veel groter dan voorheen", aldus Dong. "Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en andere landen zijn onze belangrijkste afzetmarkten in Europa. We verpakken ons product in diverse uitvoeringen op basis van de behoeften van de verschillende markten".


Chinees merk
Anqiu Sanhui Foods heeft meer dan 20 jaar ervaring in de gemberexport. Het bedrijf heeft zijn eigen teeltcentra en heeft een opslagcapaciteit van meer dan 10.000 ton. Het bedrijf levert voornamelijk aan het hogere marktsegment in regio's als Europa, Noord-Amerika en aan grote supermarkten in Japan. Verder heeft Anqiu Sanhui Foods alle relevante certificaten behaald, zoals GAP, smate, BRC, GRASP en biologische certificaten.

Op de vraag naar de uitdagingen waar de Chinese gembersector voor staat, antwoordt Dong: "Ten eerste moet de sector als geheel het niveau van het teeltmanagement verhogen en de kwaliteit van het product strikt controleren. Daarnaast moeten bedrijven de logistieke technologieën voortdurend verbeteren om het hoofd te kunnen bieden aan temperatuurschommelingen tijdens het transport over lange afstanden. Ik denk dat alleen als bedrijven in onze sector kunnen samenwerken om een Chinees merk te bouwen, Chinese gember ongeëvenaard zal worden in de wereld."

Voor meer informatie:
Dong Ruicai
Anqiu Sanhui Foods Co., Ltd.
+86 13853607518
sanhuidrc77@163.com
yinuoginger@163.com
http://www.sanhuifood.net/en/index.asp

Publicatiedatum: