Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gian Andrea Paganini, Venzi & Paganini AG Zürich"

"We hopen op een versoepeling van de situatie rond midden / eind mei"

Op de Engrosmarkt Zürich zijn de gevolgen van de coronacrisis nu sinds enkele weken sterk merkbaar. Het belangrijke handelsknooppunt in Noord-Zwitserland garandeert normaal gesproken de versverzorging van vele miljoenen mensen in het stedelijke gebied. "De mensen kopen minder: in plaats van importproducten koopt men nu bij voorkeur lokale producten van telers uit de buurt. Dat is voor ons als importeurs natuurlijk alles behalve gunstig", zegt Gian Andrea Paganini, bedrijfsleider van de standplaats Zürich.

Het familiebedrijf hoort tot de bedrijven die al lang op de Engrosmarkt gevestigd zijn en neemt een aanzienlijk deel van het versassortiment uit Italië af. Juist in het Zuid-Europese land heeft de coronacrisis echter het hardst toegeslagen. "We krijgen nog voldoende producten, deels ook tegen duidelijk gunstigere prijzen. De kiloprijzen bij de Italiaanse aardbeien liggen momenteel circa 20 procent onder het niveau van vorig jaar."

Daar komen nog de importcontingenten en daarbij behorende invoerkosten bij voor producten die parallel aan de Duitse producten verhandeld worden. Groenten worden in deze tijd van het jaar eerder minder uit het buurland afgenomen. "Andere producten zoals paprika's worden tegen zeer hoge prijzen verhandeld."


Gian Andrea Paganini, bedrijfsleider op de standplaats Zürich.

Versoepeling van de maatregelen
Desalniettemin maakt de crisis ook vindingrijk, benadrukt de geëngageerde fruithandelaar. Afgezien van de eerste weken na de sluiting van de horeca heeft de afhaalhandel op de Engrosmarkt nauwelijks aan levendigheid ingeboet, aldus Gian. "Er worden veel nieuwe initiatieven gelanceerd. Veel van onze vaste horecaklanten zijn een take away service of leveringsdienst gestart. Hierdoor blijven de omzetverliezen voor ons nog enigermate binnen de grenzen." Vergeleken bij de gemiddelde afzet schat hij het omzetverlies op 25 procent.

Het bedrijf Venzi & Paganini AG omvat drie vestigingen in Zwitserland en Italië, inclusief een eigen fruitplantage met appelen en peren. "Op circa 30 hectare worden appelen en peren voor de premiummarkt geteeld die hoofdzakelijk aan Migros en andere grootafnemers geleverd worden. Godzijdank bevinden we ons momenteel niet in het oogstseizoen", aldus Gian.

Een snelle ontspanning van de huidige situatie houdt hij ondanks alles nog voor mogelijk. "Ik hoop op een versoepeling van de maatregelen tegen midden/ eind mei", zegt hij afsluitend.

Voor meer informatie:
Venzi & Paganini AG
Gian Andrea Paganini
Geschäftsleiter Zürich
+41 44 447 45 32
+41 44 447 45 40
gianandrea.paganini@vepa.ch 
www.venzi-paganini.ch/de 

Publicatiedatum: