Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Imagowinst in de belangrijkste binnenlandse markten

De afzet van Spaanse Orri mandarijnen stijgt met 15% tegenover vorig jaar

De afzet van Spaanse Orri mandarijnen is met 15% toegenomen tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Dat heeft vooral te maken met het gezonde imago van citrus vanwege het hoge gehalte aan vitamine C. De consument laat gezond voedsel niet links liggen in coronatijd.

De toegenomen vraag heeft ook tot een prijsstijging geleid voor dit beschermde ras ten opzichte van de afgelopen weken. De Spaanse teler krijgt inmiddels tussen €0,80 en €1,20 euro per kilo.

De Orri mandarijn vindt traditioneel vlot zijn weg naar de groothandel in Spanje. Ongeveer 50% wordt verhandeld op de groothandelsmarkten.

Het Orri Running Committee (ORC) heeft de gelegenheid te baat genomen om op de belangrijkste groothandelsmarkten in Spanje (Madrid, Barcelona en Bilbao) een communicatiecampagne te voeren die gericht is op het bevorderen van de consumptie van mandarijnen in het algemeen en van Orri in het bijzonder. Deze gemakkelijk te pellen mandarijn met zijn bijzondere smaak is een uitstekende bron van vitamine C voor het hele gezin.

In de afgelopen jaren is de bekendheid van de Orri mandarijn enorm toegenomen, zowel onder telers als bij de consument. De vereniging ORC is er dan ook van overtuigd dat het de mandarijn van de toekomst is dankzij zijn uitzonderlijke smaak, gezonde eigenschappen, gemak van pellen en uitstekende natuurlijke houdbaarheid, die de export naar meerdere markten mogelijk maakt en de voedselverspilling vermindert.

Orri Running Committee
Het Orri Running Committee, een vereniging zonder winstoogmerk die bestaat uit meer dan 480 telers van het hoogwaardige mandarijnenras Orri, heeft als belangrijkste doelstellingen de controle, de bescherming en de promotie van de variëteit.

Orri is een beschermd ras dat opvalt door zijn unieke eigenschappen: gemakkelijk te pellen, weinig pitjes en een onmiskenbare smaak. Bovendien is de houdbaarheid fantastisch waardoor het zich van januari tot mei op de markt bevindt.

Voor meer informatie:
Orri Running Comitee
Avda. Cortes Valencianas, 26, Bloque 5, Esc. 2, 2º, Oficina 8 B
46015 Valencia (Spanje)
Tel.: +34 96 124 97 80
orc@orcspain.es
www.orcspain.es 

Publicatiedatum: