Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogst in Sicilië al wel begonnen

Italiaanse aardappelvoorraad aan het eind van z’n Latijn

Aan de ene kant zijn er de topklasse-aardappelen, die zeer goede prijzen krijgen en een aanzienlijke stijging van de verkoop laten zien; aan de andere kant is er het low-end-product, dat veel minder opbrengt en zelfs onder de 20 eurocent ligt.

"De huidige aardappelmarkt bevindt zich op twee niveaus, veroorzaakt door verschillende factoren op Europees niveau," zegt Matteo Zanarini, een expert in de Italiaanse aardappelsector. "Goede kwaliteit heeft een bereik van 27 tot 36 eurocent als startprijs. Dit zijn de aardappelen die bestemd zijn voor de detailhandel of in de supermarkt. Dit zijn zeer aantrekkelijke prijzen, ook al worden de hoeveelheden steeds kleiner."

"Echter, de Europese aardappelsector heeft veel verloren door de sluiting van de horeca en er bestaat bezorgdheid voor mogelijke reducties doordat bestellingen zullen worden ingetrokken. We zullen moeten zien hoe deze situatie zich de komende weken ontwikkelt. Daarnaast is er een deel aardappelen van het lagere niveau, waarvan de startprijs begint bij 20 eurocent."

Wat de voorraden betreft, is Italië nu aan het eind van z’n Latijn, terwijl in sommige gebieden, zoals Sicilië, is begonnen met het oogsten van het nieuwe product. "Er zijn verse voorraden in Frankrijk, België, Nederland en ik denk dat die voldoende zijn voor nog minstens een maand, zodat er een natuurlijke overgang naar het nieuwe product kan plaatsvinden," besluit Zanarini.

Publicatiedatum: