Onderzoek toont aan dat vitamine D kan helpen bij het opbouwen van een goed immuunsysteem en kan beschermen tegen aandoeningen van de luchtwegen in het algemeen. In dit verband zijn er in de afgelopen weken berichten in de pers en sociale media te vinden waarin een link wordt gelegd tussen vitamine D en het weren van het coronavirus.
De enige groente die vitamine D bevat is de champignon en volgens James Meers van G's Fresh Mushrooms is de verkoop van champignons de laatste tijd gestegen. Hij verklaart de toename echter vooral door het feit dat mensen tijdens de coronaviruscrisis meer thuis koken en niet zozeer dat consumenten naar het vitamine D-gehalte kijken.
"De verkoop van groenten is over de hele linie gestegen, met name bewaargroenten zoals aardappelen en uien. Traditioneel wordt de champignon gebruikt om een gerecht aan te vullen, maar met het voordeel van de vitamine D kunnen champignons misschien nog wel vaker in de pan te vinden zijn."
De champignon is een zeer veelzijdig ingrediënt voor pasta, roerbak, omeletten etc. Het is ook beschikbaar geweest wanneer andere producten, zoals vlees, schaars waren, wat ook kan hebben bijgedragen aan de verkoop.
"Toen de veganistische trend in opkomst was, zagen we ook een enorme opleving in de verkoop van champignons. Dus het kan best zo zijn dat als er geen vlees in de schappen lag, consumenten misschien kozen voor de champignon. Wij hebben kastanjechampignons in de winkels met verhoogde gehaltes aan vitamine D, dus als het nieuws zich verspreidt in de media dat vitamine D het immuunsysteem zou kunnen versterken, zien we misschien een verdere toename, maar traditioneel gezien daalt de verkoop van champignons als de temperatuur buiten stijgt."
"We hebben geen onderbreking gehad in de toelevering van onze champignons vanuit Oost-Europa. Aanvankelijk waren er vertragingen bij sommige grenzen, maar nu zijn de wegen praktisch leeg."
Voor meer informatie:
James Meers
G's Fresh
+44 7584 516511
james.meers@gs-fresh.com
www.gs-fresh.com