Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse rechtbank beperkt Amazon-activiteiten

Franse rechtbank beperkt Amazon-activiteiten
Een rechtbank in Frankrijk heeft bepaald dat Amazon alleen essentiële producten online mag afzetten. De beperking wordt pas opgeheven als Amazon de veiligheid van zijn werknemers in logistieke centra kan garanderen. Het besluit van de Franse rechtbank komt op verzoek van de vakbonden. Volgens de rechtbank van Nanterre is het duidelijk dat Amazon heeft verzaakt in het zeker stellen van de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Het bedrijf moet nu binnen 24 uur een risicoanalyse voor het coronavirus uitvoeren bij zijn zes Franse locaties. Totdat het resultaat hiervan bekend is, worden de activiteiten van Amazon beperkt tot het leveren van uitsluitend essentiële producten.
Bron: retaildetail.eu 

Denemarken: SPAR bezorgt aan huis
SPAR heeft in Denemarken een nieuwe bezorgdienst opgezet, die gericht is op consumenten die zich in zelf-isolement bevinden. De nieuwe bezorgdienst was in snel tempo ontwikkeld in reactie op de stijgende vraag naar online retail. De bezorgdienst is beschikbaar in Zealand, Funen, Jutland, Bornholm en alle eilanden die met bruggen aan het vasteland zijn verbonden.
Bron: spar-international.com 

Britse e-commerce groeit in 2020 met 11% 
De Britse sector voor e-commerce in the United Kingdom zal naar verwachting aan het einde van 2020 een waarde bereiken van omgerekend €222,5 mld. Jaar op jaar is dat een toename van bijna 11%. De e commerce-sector van het Verenigd Koninkrijk was in 2019 iets meer dan €200 mld waard. De geraamde groei van 10,96% is de kleinste groei sinds 2016. In dit jaar nam de sector toe met slechts 4,47%, aldus statistieken van RetailX.
Bron: ecommercenews.eu 

33,5% meer jaarwinst voor Aziatische tak van Tesco
De Aziatische tak van Tesco had in het afgelopen fiscale jaar een toename in winst van 33,5%. Het afgelopen jaar is het laatste jaar voordat de Aziatische activiteiten van Tesco worden overgedragen aan de Thaise Charoen Pokphand-groep. De winst kwam neer op £426 mln (€487,5 mln), met een winstmarge van 8,2%. De omzet steeg jaar op jaar met 6,7% tot £5,2mld (€6,0mld) op basis van de huidige wisselkoers. Op basis van een constante wisselkoers was de omzet gestegen met 0,1%.
Bron: insideretail.asia 

VK: Morrisons opent telefoonnummer voor kwetsbare consumenten
De Britse supermarktketen Morrisons heeft onder de naam Doorstel Delivery een nieuwe bezorgdienst opgezet. De bezorgdienst is specifiek gericht op wegens het coronavirus kwetsbare doelgroepen, zoals senioren of mensen met een beperking. Doordat wegens de pandemie de vraag naar online retail fors is gestegen, is het voor veel mensen moeilijker geworden om online aanspraak te maken op een tijdsvenster voor thuisbezorging. Daarom maakt Doorstep Delivery gebruik van een telefoonnummer, waarmee bestellingen kunnen worden aangevraagd. Er kan zowel een vast pakket aan levensmiddelen als een eigen selectie uit 45 dagelijkse benodigdheden worden besteld. De bestelling wordt vervolgens verwerkt door een lokale Morrisons-vestiging en de volgende dag bij de klant afgeleverd.
Bron: gazettelive.co.uk 

SPAR verbetert retail in Noord-Ierland met mobiele technologie
De Noord-Ierse SPAR-partner Henderson Group maakt gebruik van nieuwe mobiele technologie van Ubamarket. Het systeem Scan, Pay, Go! van Ubamarket is bij drie Noord-Ierse vestigingen van SPAR en EUROSPAR geïnstalleerd. Scan, Pay, Go! verbetert het gemak van de winkelervaring en zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Klanten kunnen de app van Ubamarket gebruiken om van te voren boodschappenlijsten samen te stellen, zodat via de app direct kan worden gezien welke producten op voorraad zijn. Daarnaast geeft Scan, Pay, Go! automatisch informatie over allergenen, duurzaamheid en andere eigenschappen van de producten, gidst de app de klant door de winkel en kan de app worden gebruikt om producten in te scannen.
Bron: spar-international.com 

VS: Earth Fare verkoopt leasecontracten 
Earth Fare heeft de leasecontracten verkocht van tien winkellocaties aan de oostkust en het zuiden van de VS. Volgens het vastgoedbedrijf A&G Real Estate Partners wordt er onderhandeld over de beëindiging van de leasecontracten van negen andere locaties. Earth Fare kreeg voor de verkoop van de contracten een bedrag van meer dan $6 mln (€5,5 mln). Op 4 februari vroeg Earth Fare zijn faillissement aan. De verkoop van de leasecontracten is goedgekeurd door de faillissementsrechtbank  van Wilmington, Delaware.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon stopt toestroom van nieuwe klanten wegens hoge vraag
Amazon gaat een wachtlijst hanteren voor de toestroom van nieuwe klanten. Ook worden de openingstijden van een aantal Whole Foods-locaties beperkt, zodat de bestellingen van huidige online klanten kunnen worden verwerkt. Veel consumenten die onlangs producten via Amazon wilden bestellen, kwamen erachter dat dit niet mogelijk was wegens een gebrek aan beschikbare tijdsvensters voor thuisbezorging. Volgens Amazon worden alle nieuwe klanten doorverwezen naar een wachtlijst, terwijl het bedrijf hard werkt aan het verbeteren van zijn wekelijkse capaciteit. In de afgelopen weken werd het aantal Whole Foods-locaties met een afhaaldienst uitgebreid van 80 naar 150.
Bron: reuters.com 

VS: Stater Bros. breidt tijdelijke loonsverhoging uit
Stater Bros. Markets heeft aangegeven dat de tijdelijke loonsverhoging langer zal worden aangehouden. Werknemers bij Stater Bros. krijgen tot 3 mei $2 (€1,83) per uur extra. Volgens de in San Bernardino gevestigde supermarktketen is de loonsverhoging bestemd voor alle werknemers die actief zijn in winkels, distributiecentra, logistiek, op kantoren en in de bouw. Supermarktwerknemers gelden als essentiële werknemers tijdens de pandemie. Ze bevinden zich in een kwetsbare positie, gezien ze meer risico lopen op besmetting met COVID-19. Ook maken ze langere uren in verband met de hoge vraag vanuit consumenten.
Bron: ocregister.com 

VS: Kroger wil werknemers aanmerken als eerste hulpdiensten 
Kroger wil net als andere Amerikaanse ketens zijn personeel officieel aan laten merken als eerste hulpdienst. Een officieel kenmerk als eerste hulpdienst geeft de supermarktwerknemers toegang tot beschermende uitrusting tegen het coronavirus. Kroger heeft samen met de vakbond United Food and Commercial Workers (UFCW) International Union hiervoor een beroep gedaan op de Amerikaanse overheid.
Bron: foxnews.com 

VS: Walmart reserveert tijdsvenster voor risicogroepen
Walmart heeft een tijdsvenster voor zijn afhaaldiensten gereserveerd voor senioren, klanten met een beperking, andere kwetsbare doelgroepen en hulpverleners. Van 7 uur tot 8 uur 's morgens mogen alleen deze mensen gebruik maken van de afhaaldienst. Als online boodschappen worden besteld, ziet de klant bij het betreffende tijdsvenster een melding met uitleg staan. Het speciale afhaaluur voor risicogroepen wordt bij 2.400 Walmart-locaties gehanteerd. Consumenten die tot de risicogroepen behoren, mogen ook tijdens andere uren bestellingen plaatsen. Met de afhaaldienst kan een klant bestelde boodschappen door een Walmart-medewerker in de achterbak van de auto laten plaatsen, zonder dat er verder enig contact tussen de klant en de werknemer plaatsvindt.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: