Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos van Vugt, De Vitaminentuin

“Zelfs producten die je anders haast niet verkocht krijgt, gaan goed”

Tholen – De hamsterweken zijn voorbij maar de bestedingen bij detailhandelaar Jos van Vugt van De Vitaminentuin in Vlijmen blijven op ‘feestomzet’ staan. “Alles zit in de lift, zelfs producten die je anders bijna niet verkocht krijgt, gaan goed. Versgeperst sap, citrus en kiwi’s zijn vanaf dag één hardlopers maar mensen komen geen 4 of 5 zakken aardappelen meer halen”, vertelt Jos die een super paasverkoop heeft gehad. "Het leek wel kerst."

Jos en Brenda van Vugt 

Het is maar goed ook dat de bestedingen groter zijn geworden want aan de andere kant van de streep zijn horecaleveranties en werkfruit, zo’n 40 tot 45 procent van de vaste omzet, weggevallen. Toen de restaurants en scholen hun deuren moesten sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zag Jos het zelfs een aantal dagen somber in. Inmiddels kijkt hij er anders tegenaan, de hogere bestedingen compenseren het verlies niet maar zorgen wel voor werk en inkomsten. Jos: “De gunfactor voor de kleine middenstand is er wel, merk ik.”


Vitamines liggen netjes klaar, ook in to go-verpakking

Alle drukte in de winkel is best lastig te managen. “We laten een maximaal aantal klanten toe in de winkel en hebben een routing gemaakt die ze moeten afleggen. De buitenverkoop van aardbeien is nu gestart en vaak hielpen we die klanten snel tussendoor maar iedereen moet nu op zijn beurt wachten. We hebben zelfs strepen buiten aangebracht”, legt Jos uit. Hijzelf en het personeel in de winkel moet ook goed uitkijken want even snel bijvullen kan natuurlijk ook niet meer.

In het magazijn is De Vitaminentuin bezig met de bouw van een nieuwe productieruimte. Jos: "We willen de productie uit de winkel halen om in de loop van de tijd de winkel te verbouwen om nog meer maaltijden en gemaksproducten te kunnen aanbieden voor onze klanten en voor onze horecaklanten een nog beter kant en klaar pakket. We hadden al moeten draaien in de nieuwe productieruimte maar door de Coronacrisis loopt het vertraging op."

Jos, vernoemd naar zijn opa die ook al in AGF handelde en destijds met de kar groenten en fruitmarkten langsging, opende ruim dertig jaar geleden, op zijn 19e zijn eigen zaak De Vitaminentuin (Vers is het lekkerst) in Vlijmen. Daarnaast levert Jos van Vugt onder de naam AGF Jos van Vugt aan horeca en grootverbruik. Zijn vader Arie ondersteunt Jos nog dagelijks met de in- en verkoop. "Ik ben enorm trots op hem. Hij is op zijn 15e jaar begonnen met inkopen van groenten en fruit en was toen de jongste inkoper. In mei wordt hij 75 en zit hij 60 jaar in het vak", besluit Jos.


Werkfruit leverancies zijn weggevalen, maar Jos leverde wel extra vitaminen af bij een plaatselijke zorginstelling om bewoners en personeel te steunen


Er zijn duidelijke afstandsaanwijzingen aangebracht

Voor meer informatie:
De Vitaminentuin
Jos van Vugt
Oliemaat 8
Vlijmen
www.versishetlekkerst.nl 
info@versishetlekkerst.nl