Eric Manneke: "Digitalisering zal ook in de AGF-handel een vlucht nemen"

Nieuw AGF-handelsplatform ziet het licht: Optifruit

Tholen - Vanaf vandaag is de wereld een online AGF-marktplaats rijker: Optifruit. Rene Noordam en Eric Manneke hebben de handschoen opgepakt om AGF-producten van over de hele wereld beschikbaar te krijgen op dit nieuwe handelsplatform.

Limes, uien, ananas, peren: bij de start is het handelsplatform al goed gevuld. "Met Optifruit bieden we de producenten een mooi platform om hun producten te presenteren. We weten als telerszonen als geen ander hoe lastig de telers het hebben en vinden het belangrijk dat de teler een eerlijke boterham verdient", vertelt Eric Manneke. "We zouden het mooi vinden als we snel het aanbod kunnen complementeren met andere productgroepen, zoals citrus en kasgroenten."

Vanuit hun eigen productielijnen verkopen ze momenteel al hun aanbod via Optifruit. "We kennen de scepsis die er bij sommigen in onze handel leeft over online handelsplatforms, maar we zijn er wel van overtuigd dat dit de toekomst is en er dingen gaan veranderen. Kijk nu hoe snel de digitalisering een vlucht neemt met deze Corona-crisis", zegt Eric.

"Zelf gebruiken we het platform al voor onze eigen productie en daarmee hebben we een mooie basis. Het is toch ideaal als je potentiële klanten automatisch een whatsappje krijgen als jij je producten online zet of het nou om aardappelen, bananen of Conference-peren gaat. Daarnaast zoeken wij er partners bij die tegen concurrerende prijzen de logistiek, kwaliteitscontrole en dergelijke verzorgen. Al met al brengen we zo de hele keten bij elkaar."

"We roepen dan ook alle telers op om hun handel op onze marktplaats te promoten en afnemers om een kijkje te nemen. Dat is allemaal gratis, alleen bij daadwerkelijke transacties krijgen wij een bescheiden fee", aldus de ondernemer. "Daarbij blijven we Optifruit de komende maanden verder ontwikkelen. We hebben nog volop plannen om de beste producten via dit platform te laten verhandelen. Ervaar het zelf!"

Voor meer informatie:
Eric Manneke
Optifruit Holland
info@optifruit.eu
www.optifruit.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.