Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morrisons werkt samen met Deliveroo

Irma-keten komt met eerste Deense aardbeien 
Coop Denmark heeft aangegeven dat de eerste aardbeien van dit seizoen in Denemarken beschikbaar zijn bij een aantal vestigingen van de keten Irma. Wegens de beperkte beschikbaarheid worden de aardbeien aangeboden bij de Irma-filialen in Mozartsvej, Platan, Nørreport, Kastrupvej, Codanhus, Østerport, Hørsholm, Ordrup, Roskilde, Dragør en in de SuperBrugs-winkel in Skælskør. Vanaf volgende week zullen grotere volumes aan aardbeien beschikbaar zijn. Geleidelijk aan zal het aanbod toenemen tot ze bij alle 1.100 Coop-winkels in Denemarken voor handen zijn. De aardbeien zijn afkomstig van de in Skælskør gevestigde veredelaar Hunsballe Grønt.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Sonae MC gebruikt noodplan tijdens pandemie
Het Portugese Sonae MC maakt gebruik van een noodplan tijdens de huidige coronaviruscrisis. Ook is de keten in gesprek met alle belangrijke spelers binnen de leveringsketen. Dit meldt Sonae in zijn jaarverslag. Het rapport geeft verder aan dat binnen de gehele portfolio uitstekende resultaten werden behaald. De totale omzet steeg met 9,2% tot €6,4 mld, terwijl de onderliggende bruto winst met 22,2% tot €599 mln toenam. De Sonae MC-keten heeft zijn leiderschapspositie in de Portugese sector verder versterkt dankzij een omzettoename van 9,2%, tot €4,7 mld.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco verdedigt uitkeren dividend tijdens coronaviruscrisis
Tesco heeft zich moeten verdedigen voor de keuze om zijn investeerders voor £635 mln (€725,2 mln) aan dividend uit te betalen. Het bedrijf heeft namelijk ook een belastingvoordeel van de Britse overheid geaccepteerd, dat bedoeld was om retailers in nood tijdens de huidige crisis te ondersteunen. Tesco raamt de extra kosten wegens de pandemie op ergens tussen de £650 mln en £925 mln (tussen de €742,4 mln en €1,1 mld). De extra arbeidskosten kunnen oplopen tot £580 mln (€662,4 mln). In de afgelopen twee weken werden meer dan 45.000 nieuwe werknemers aangetrokken, om zo uitgevallen personeel te vervangen en de toegenomen vraag beter tegemoet te komen.
Bron: reuters.com 

Litouwen: Jurgita Šlekytė benoemd tot nieuwe CEO van Maxima Grupė en Franmax
Jurgita Šlekytė is benoemd tot de nieuwe CEO van de in Litouwen gevestigde bedrijven Maxima Grupė UAB en Franmax UAB. Ze volgt daarmee Andris Vilcmeiers op, die na vijf jaar besloten heeft het bedrijf te verlaten. Šlekytė wordt ook lid van de raad van bestuur van Maxima Grupė. De voorzitter van de raad van bestuur is Jolanta Bivainytė, die tevens een functie vervult als CEO van Maxima LT. De raad van bestuur wordt verder aangesterkt met Petar Pavlov, de huidige CEO van Maxima Bulgaria EOOD.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Costcutter opent tijdelijke winkels in ziekenhuizen
Costcutter heeft 20 tijdelijke winkels in Britse ziekenhuizen geopend. De winkels zijn bedoeld voor artsen en verzorgend personeel, die wegens de huidige situatie er niet aan toe komen om boodschappen te doen. Costcutter werkt hiervoor samen met de leverancier Compass. Er wordt bij de tijdelijke winkels gebruik gemaakt van ruimtes van ziekenhuizen die op dit moment als niet-essentieel worden beschouwd en daarom zijn gesloten.
Bron: retailgazette.co.uk 

India: Zomato in 80 steden van start met thuisbezorging
Het Indiase thuisbezorgplatform Zomato is van start gegaan in meer dan 80 steden. Eerder ging het bedrijf van start in slechts enkele regio's. Het bedrijf springt hiermee in op de vraag die door de strenge lockdown in India is ontstaan. Volgens Zomato-CEO Deepinder Goyal is het bezorgnetwerk van zijn bedrijf na India Post het grootste van india. "We doen ons best om ervoor te zorgen dat we ons netwerk zo goed mogelijk ten bate van de samenleving inzetten", aldus Goyal.
Bron: livemint.com 

VK: Morrisons werkt samen met Deliveroo
Morrisons en Deliveroo gaan samenwerken aan thuisbezorging. Klanten kunnen uit een assortiment van 70 dagelijkse benodigdheden kiezen, die vanuit Morrisons-winkels worden geleverd. De bestelling wordt binnen 30 minuten door een koerier van Deliveroo aan huis bezorgd. Zowel Morrisons als Deliveroo geven aan dat ze bij willen dragen aan de Britse samenleving, die nu onder de pandemie gebukt gaat. 
Bron: morrisons-corporate.com 

Braziliaanse retailomzet nam in februari toe
De omzet van de Braziliaanse retailsector is in februari toegenomen. De omzettoename in die maand was de hoogste van alle februarimaanden van de afgelopen zes jaar. Wat des te meer opvalt is dat in deze maand nog geen sprake was van de trend waarin de vraag vanuit de consument door het coronavirus toeneemt. In vergelijking met januari steeg de omzet van februari met 1,2%, met uitsluiting van de afzet van auto's en bouwmateriaal. Daarmee was de groei in omzet groter dan de 0,3%, waar analisten van Reuters gemiddeld van uit waren gegaan. Jaar op jaar nam de omzet met 4,7% toe. De analisten van Reuters hielden rekening met een omzettoename van jaar op jaar 2,1%. 
Bron: reuters.com 

VS: Panera maakt debuut als online thuisbezorger
De Amerikaanse restaurantketen Panera heeft zijn debuut gemaakt als online thuisbezorger. Het restaurant is een goed voorbeeld van hoe bedrijven uit andere sectoren wegens de huidige pandemie overschakelen naar de online supermarktsector. De thuisbezorgdienst van Panera heet Panera Grocery en biedt producten aan zoals melk, brood en verse groente en fruit. Ook zijn de eigen soepen, salades en broodjes van Panera online beschikbaar. Bestellingen kunnen worden geplaatst via de app of website van Panera, waarna ze contactloos aan huis worden bezorgd of klaar worden gezet bij een lokaal afhaalpunt. Ook zijn er bestelmogelijkheden beschikbaar via het in Chicago gevestigde Grubhub.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Instacart introduceert nieuwe functies voor snellere service
Instacart, dat een online retailplatform voor heel Noord-Amerika vormt, heeft de introductie van twee nieuwe functies aangekondigd. De nieuwe functies moeten de service versnellen en meer tijdsvensters geven waarop klanten producten aan huis kunnen laten bezorgen. De nieuwe functies zijn een reactie op de vraag naar online retail, die door het coronavirus fors is gestegen. De nieuwe functies heten "Fast & Flexible" en "Order Ahead". De functies zijn in de afgelopen weken door Instacart getest. 
Bron: prnewswire.com 

VS: Mercato regelt binnen 24 uur online retail voor zelfstandige supermarkten
Het Amerikaanse online supermarktplatform Mercato is nu in staat om binnen 24 uur het assortiment van een zelfstandige supermarkt online aan te bieden. In het geval van vlees, zuivel en voorbereide producten heeft Mercato 72 uur nodig. Het platform richt zich op zelfstandige supermarkten, die zelf geen mogelijkheden hebben voor online thuisbezorging of andere vormen van e-commerce. Een supermarkt die zich bij Mercato aanmeldt en een lijst van het eigen assortiment indient, kan binnen 24 uur dagelijkse benodigdheden zoals verse groente en fruit online aanbieden. Volgens Mercato-oprichter Bobby Brannigan willen zelfstandige supermarkten juist nu online om zo senioren, andere kwetsbare bevolkingsgroepen en mensen die simpelweg wat terughoudend geworden zijn met supermarktbezoek tegemoet te komen.
Bron: businesswire.com 

Publicatiedatum: