Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rida Trade doneert 20.000 mondkapjes aan Rode Kruis

"Ondanks hoge prijzen enthousiasme om gember te kopen overminderd groot"

Tholen - Vanwege de uitbraak van het Covid 19-virus is gember een 'heet' product in het schap geworden. "De afgelopen weken is er een enorme vraag gecreƫerd in de markt. Prijzen stijgen snel en ondanks de hoge prijzen is het enthousiasme om gember te kopen onverminderd groot", vertelt Gerry Li van Rida Trade uit Poeldijk.

Volgens Gerry zijn er meerdere factoren die de prijsverhoging veroorzaken, zoals fabrieksstops, logistieke problemen en de beperkte containerruimte. "Gember is gemakkelijk op te slaan en goed voor de gezondheid, waardoor de marktprijs nog steeds omhoog gaat."

"Onze fabriek in China exporteert wekelijks nog grote hoeveelheden gember naar de Nederlandse markt, zodat we toch nog voldoende aanbod aan onze trouwe klanten kunnen garanderen", aldus Gerry. "Deze weken kregen we ook Braziliaanse gember binnen van goede kwaliteit via luchtvracht. Daarnaast proberen we jaarrond aanvoer van bio-gember uit Peru mogelijk te maken. Op dit moment krijgen we wekelijks meerdere containers binnen in ons DC in Poeldijk. De kwaliteit van deze gember is nog steeds concurrerend aan de nieuwe oogst."

"Daarnaast proberen we in deze moeilijke periode bij te dragen aan de samenleving. Daarom hebben we twee weken terug 20.000 mondkapjes gedoneerd aan het Rode Kruis om het werk van de ziekenhuizen onder de grote rivieren in Brabant te ontlasten."

Voor meer informatie:
Gerry Li
Rida Trade
Tel: +31 174 700 205 
sales@ridatrade.nl 
www.ridatrade.nl