Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Horacio Ozer Ami, CarSol Europe:

"Eerste Portugese bessen van eigen teelt gearriveerd"

Tholen - Bij Carsol Europe in Maasdijk zijn de eerste blauwe bessen van eigen teelt uit Portugal gearriveerd. "Naast onze eigen teelt in Peru en Chili is het de eerste oogst vanuit ons eigen teeltbedrijf in Portugal", vertelt Horacio Ozer Ami van het Europese verkoopkantoor in Maasdijk.

In Portugal heeft CarSol een eigen farm van 75 hectare met conventionele blauwe bessen, aangevuld met een biologische in een hoger gelegen deel van het land met een areaal van 125 hectare biologische bessen. Het complete assortiment bestaat uit de nieuwe variĆ«teiten. De Portugese bessen zijn beschikbaar bij CarSol Europe tot en met eind juli. "Ik ben trots op het Portugese team dat er in geslaagd is deze blauwe bessen van hoogwaardige kwaliteit te telen. De kwaliteit is goed, de smaak is zoet en de maatvoering is uitstekend." 

Naast de Portugese blauwe bessen biedt CarSol momenteel ook Spaanse blauwe bessen aan. "Deze landen hebben een goede productie, in lijn met vorig jaar. Wel vormt het transport en het vinden van voldoende plukkers momenteel een uitdaging", vertelt Horacio. "De eerste weken na de Corona-maatregelen zagen we een dip in de afzet van de blauwe bessen, inmiddels stabiliseert de situatie zich en met het mooie weer verwachten we dat er weer een goede vraag zal ontstaan naar blauwe bessen."

Afgelopen jaar nam CarSol een nieuwe optische sorteermachine in gebruik en deze voorziet volgens Horacio in een behoefte. "Onze klanten werken direct met de bron maar behouden tegelijkertijd ook de flexibiliteit die veel retailers lokaal nodig hebben. Onze klanten kunnen eenvoudig wisselen van inhoud per verpakking, op dagniveau orders plaatsen en ontvangen fruit dat maximaal 24 uur voor verlading is gesorteerd met onze optische sorteermachine."

Voor meer informatie: 
Horacio Ozer Ami
CarSol Europe 
Maasdijk - Netherlands
Tel: +31 (0) 10 7632683
hozerami@carsoleurope.nl  
www.carsolfruit.com