Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Havenbedrijf Rotterdam brengt Boxinsider onder bij Portbase

Havenbedrijf Rotterdam brengt de in oktober 2019 gelanceerde Track & Trace dienstverlening Boxinsider onder bij Portbase. De overheveling wordt per direct in gang gezet. Hiermee zet de Rotterdamse haven de volgende stap richting een geïntegreerd logistiek netwerk. Bij Portbase wordt de Track & Trace service onderdeel van de verbeterde importdienstverlening rondom lading onder de naam Cargo Tracker.

Complementaire dienstverlening
Portbase beheert de digitale infrastructuur van de Nederlandse havens. Zij bedient met verschillende typen dienstverlening alle betrokken partijen in de (haven)logistieke keten. Track & Trace dienstverlening is een onderdeel van het totale aanbod.

Havenbedrijf Rotterdam en Portbase beschikken op dit moment los van elkaar over data, kennis en dienstverlening die Track & Trace ondersteunt. Door Track & Trace activiteiten van beide organisaties te bundelen ontstaat er een completere dienstverlening en een duidelijke propositie naar de markt.

Pilotfase
Cargo Tracker komt in het voorjaar van 2020 als pilot beschikbaar. De klanten die al aangesloten waren op Boxinsider merken, buiten visuele aanpassingen van het scherm, niets van de overgang. Klanten die zich aanmelden, maken in de pilotfase gratis gebruik van de dienstverlening. Officiële lancering vindt plaats voor de zomer.

De nieuwe service stelt betrokken partijen in staat om op de hoogte te blijven van lading die zij behandelt of waarvoor zij ontvanger is. Cargo Tracker is daarmee vooral geschikt voor partijen die hun logistiek en meldplichten uitbesteden, maar nog wel inzicht willen in de ladingstroom om de eigen processen en planning hierop af te stemmen.

Nauwe samenwerking
Het Havenbedrijf en Portbase blijven samenwerken om deze en toekomstige dienstverlening te ontwikkelen en in de markt te zetten. Het gezamenlijk doel is dat klanten de haven ervaren als naadloos onderdeel van hun logistieke keten. Met de samenwerking bevestigt de Rotterdamse haven haar positie als digitale koploper in slimme havenlogistiek.

Bron: Port of Rotterdam

Publicatiedatum: