Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

"Aanvoer courgettes stijgt, prijzen stabiel"

Zowel losse als trostomaten stijgen sterk in aanbod. De prijzen zakken ten opzichte van het begin van de week. Vleestomaten zijn de goedkoopste sortering op de klok.

Ruime aanvoer komkommers tegen zeer consumentvriendelijke prijzen. Aubergines groeien ook in aanbod, hier zien we een omgekeerde beweging in de prijsvorming, stijgende noteringen. Aanvoer en prijzen van prei zijn redelijk stabiel in vergelijking met vorige week. Ook voor courgettes zien we stabiele prijzen, aanvoer stijgt. Gele courgettes zijn gegeerd, dit heeft alles te maken met Pasen in het vooruitzicht.

Groene paprika met zeer ruime aantallen op de klok, rood en geel voorlopig minder. Dat weerspiegelt zich ook in de prijzen; rood en geel duurder dan groen. Aantallen witloof zakken gestaag elke week, prijzen zakken in vergelijking met het begin van de week. Veldsla duurder, vraag stijgt sterk. Hetzelfde geldt voor kropsla, het goede weer stimuleert de consumptie.

Bron: LAVA nieuwsbrief 

Publicatiedatum: