Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het effect van het coronavirus op het komende blauwe bessenseizoen

Over niet al te lange tijd zal in Noord-Europa het blauwe bessenseizoen weer beginnen maar telers maken zich nu al zorgen over het effect van het coronavirus op hun sector. De gesloten grenzen en quarantainemaatregelen als gevolg van de Covid-19-uitbraak zouden weleens kunnen leiden tot een tekort aan arbeidskrachten, zowel voor het plukken als het verpakken van het fruit. Het virus kan ook nog bijkomende problemen veroorzaken, zoals hogere productieprijzen vanwege de transportbeperkingen waardoor sommige exporteurs hun fruit niet zullen kunnen exporteren. 

 

Hoewel de situatie op de markt onzeker is en veel telers juist nu terughoudend zijn met investeringen kan automatisering toch een oplossing bieden voor hun problemen. Zo kan de volautomatische verpakkingslijn met sorteermachines het aantal mensen dat nodig is in het pakstation met 60% tot 70% verlagen. Met het oog op de verwachte schaarste aan arbeidskrachten is dit een fors aantal wat betekent dat deze arbeidskrachten ingezet zouden kunnen worden om de bessen te plukken.

Volgens Maciej Chmielewski van Milbor PMC, integrator van sorteer- en verpakkingslijnen voor zachtfruit, is het voor veel telers de moeite waard om te automatisering van hun pakstations te overwegen. "Het investeren in een sorteersysteem - een combinatie van de BerryTek Chromax en Impulse Soft Sorter - biedt een totaaloplossing voor het sorteren van onrijp, zachte of beschadigde bessen. Zacht of gekneusd fruit dat door het menselijk oog niet wordt herkend, wordt efficiĆ«nt verwijderd door de machines. Telers kunnen op deze manier een beter eindproduct verkrijgen en tegelijk het rendement van het hele proces verhogen." 

"Hierbij dient te worden benadrukt dat de productiekosten niet alleen de loonkosten van de werknemers omvatten maar ook een te hoog verpakkingsgewicht, wat vaak voorkomt bij handmatig verpakken. Door de G2 Evolution weigh&fill te gebruiken kan het teveel aan gewicht per verpakking tot een minimum worden beperkt," voegt Piotr Milewski hoofd verkoop bij Milbor PMC eraan toe. 

 

"Dankzij de samenwerking met de Amerikaanse fabrikanten A&B Packing Equipment en WECO Sorting zijn we nu niet meer bang voor productieonderbrekingen. We kunnen nog voor de start van het seizoen 2020 sorteer- en verpakkingslijnen leveren. We beschikken over grote voorraden in ons magazijn in Polen en kunnen alle noodzakelijk reserveonderdelen voor de machines leveren. Ons serviceteam staat dagelijks klaar om klanten te ondersteunen."

 

Voor meer informatie:
Maciej Chmielewski
Milbor PMC
Tel: +48 538-359-172
Email: m.chmielewski@milbor.pl 
www.milborpmc.com 

Publicatiedatum: