Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FruitPartners Blom dit jaar gestart met import van zachtfruit uit Spanje, Portugal en Egypte

"Momenteel geen prijsplafond in Duitsland voor branddure Hollandse kasaardbeien"

Tholen - Zette FruitPartners Blom voorheen voornamelijk in op de teelt, import en export van hardfruit en kersen, vanaf dit jaar heeft de fruitimporteur ook de import van het zuidelijke zachtfruit opgepakt. "We zijn in januari gestart met Egyptische aardbeien en bieden sindsdien ook aardbeien, frambozen en blauwe bessen uit Spanje en Portugal aan", vertelt Aart Blom. "Ik heb een medewerker aangetrokken die ervaring had in deze import en dat heeft erg goed uitgepakt. We zijn rustig aan gestart, maar zowel vanuit de Hollandse retail als vanuit de exportmarkten was de vraag goed."

De stap naar de import van zachtfruit en bessen was voor ons een strategische keuze. Voor de Russische boycot haalden we nog de helft van onze omzet uit de perenexport naar Rusland. Zo afhankelijk van markten en producten wil ik niet meer zijn en daarom zijn we destijds de supermarkten gaan benaderen. Tegelijkertijd wil je wel met recht een specialist worden genoemd. We zullen daarom niet met een productgroep als exoten aan de slag gaan, maar het zachtfruit ligt veel meer in het verlengde van  onze activiteiten", vervolgt Aart.

"Ik vind de verkoop van het zachtfruit goed doorlopen. Met de intrede van de vroegere variƫteiten Hollandse kasaardbeien zijn er daarnaast veel meer lokale aardbeien beschikbaar. De effecten van het Coronavirus merken we goed in het fruit. Eerst hadden we de periode van het hamsteren in de supermarkten, later werd dat weer veel minder en dat zorgde voor veel prijsschommelingen. Veel markthandel is gestopt en die omzet mis je gewoon, maar de afzet naar de supermarkten ging goed door."

De Hollandse aardbeien werden op een gegeven moment zelfs brandduur. We verkopen ze nu voor prijzen richting de 4 euro. Andere jaren hield dat in Duitsland echt wel op bij 3,50 euro, maar nu lijkt het wel of er geen prijsplafond is. Ik zie dat ook als een gevolg van de Corona. Mensen kunnen niet meer op vakantie of uit eten, maar laten zich de lekkere aardbeien niet ontzeggen", concludeert Aart. Of de Open Kersendagen die hij jaarlijks in de zomer organiseert dit jaar door kan gaan, is twijfelachtig. "Eind april maakt de overheid de nieuwe maatregelen bekend en dan neem ik direct een beslissing of we de Open Kersendagen door laten gaan. Het voordeel is dat het pas in juli en in de buitenlucht is, maar het moet natuurlijk wel mogen!"

Voor meer informatie:
Fruit Partners Blom
Hooiweg 16
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
aart@fruitpartnersblom.nl
www.fruitpartnersblom.nl