Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pink Lady Europe heeft dit seizoen 116.000 ton appelen verkocht

Terwijl inwoners in de meeste landen in Europa en in de rest van de wereld binnen moeten blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, voeren bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie hun inspanningen op om alle monden te kunnen blijven voeden. "Het Pink Lady Europe-distributienetwerk vormt hierop geen uitzondering: de werknemers zetten zich extra in om aan de groeiende vraag naar verse producten te voldoen", aldus Pink Lady,. 

Pink Lady Europe heeft tot nu toe al 116.000 ton Pink Lady of PinKids-variëteiten verkocht, oftewel ¾ van zijn voorraden van dit seizoen. De werknemers van de 85 verpakkingscentra in Frankrijk, Italië en Spanje zijn nog steeds in bedrijf en doen al het mogelijke om aan de vraag te voldoen en de winkels en talrijke Europese groothandels te bevoorraden. Nu er gebrek is aan personeel en/of de leveringen stokken, zoals die van verpakkingsmateriaal, neemt de solidariteit toe: zo helpt men elkaar onder meer uit de brand met verpakkingen en worden ‘good practices’ uitgewisseld over de veiligheid van werknemers en over gezondheidsvraagstukken. 

“Wij zijn bijzonder trots op al onze werknemers en partners (verpakkingscentra, erkende distributeurs, producenten en boomkwekers) die hun krachten bundelen om hun werkzaamheden te blijven uitvoeren en hun klanten hetzelfde serviceniveau te blijven bieden, terwijl hun prioriteit ligt bij de gezondheid en veiligheid van al hun werknemers. Respect en solidariteit zijn meer dan ooit van essentieel belang. De teams van APLE zetten zich in om hen in deze tijd op de meest optimale manier te ondersteunen. Het gehele team probeert deze moeilijke periode het hoofd te bieden, maar richt zich tevens al op het postcorona-tijdperk en de mogelijke gevolgen voor de consumptie, de verwachtingen van de consumenten, het vormgeven van de handel, mogelijke aanpassingen in de wijze waarop wij met de distributeurs werken, onze bedrijven organiseren en wellicht zelfs op het veranderen van onze manier van werken", aldus Thierry Mellenotte, algemeen directeur van de Association Pink Lady Europe.

"De producenten houden de situatie in onze boomgaarden in de gaten. Ten gevolge van de zachte winter is er sprake van een eerdere bloei, maar bestaat ook het risico dat de bloei in meerdere fases tot stand zal komen, zodat er een groter risico is op schade en blootstelling aan vorst waarmee verscheidene boomgaarden zoals die in de Zuid-Franse Alpen en Zuid-Tirol reeds te kampen hebben gehad", zegt Thierry. "Deze koudegolf doet ook vrezen dat de bestuiving vertraging zal oplopen, aangezien bijen uitsluitend bij temperaturen boven de 12 graden actief zijn. Tot nu toe is er nog geen sprake van schade, maar het gebrek aan arbeidskrachten kan ook een negatieve uitwerking op de exploitatie van de boomgaarden hebben waar het plaatsen van feromoondispensers tegen de appelbladroller en de netten van cruciaal belang zijn om de oogsten te beschermen."

De Association Pink Lady Europe voorziet dan ook dat het Europese appelseizoen eind april 2020 zal zijn afgesloten.

Voor meer informatie:
Julia Savin
Pink Lady Europe
+33 04 90 33 65 02
+33 07 62 09 76 24
julia.savin@pinkladyeurope.com  
www.appel-pinklady.com    

 

Publicatiedatum: