Ellen Sebrechts. Groothandel Sebrechts

“Vraag naar lokale Vlaamse producten vanwege coronacrisis enorm toegenomen”

Tholen – “Het lijkt dat wat de mensen normaal aan uitjes en horeca spenderen, nu vooral aan eten en drinken uitgeven. Sinds de coronacrisis hebben we het ontzettend druk. In de eerste weken verkochten we bizarre aantallen aardappelen, uien en wortelen. Maar ook de vraag naar asperges, aardbeien en andere lokale Vlaamse producten is enorm toegenomen”, vertelt Ellen Sebrechts van Groothandel Sebrechts. “Bloemkolen waren de afgelopen dagen erg duur, maar ondanks de hoge prijs blijven we veel bloemkool verkopen. Het lijkt erop dat de mensen de Vlaamse telers en ondernemers willen steunen en veel minder op de prijs letten dan dat we normaal doen.”

De aanvoer van overzeese producten blijft doorlopen, maar vanwege de crisis en logistieke issues zijn deze producten flink in prijs toegenomen. “Het is momenteel echt de tijd voor overzeese meloenen en vliegmango’s. Die zijn op het moment super goed van kwaliteit, maar alles wat met het vliegtuig komt is zeer duur. Gelukkig kunnen we een mooi lokaal alternatief bieden zoals het Belgische zachtfruit, wat reeds gestart is. Er is momenteel veel van eigen bodem en vanwege het mooie weer zal het aanbod alleen maar verder groeien”, aldus Ellen.

Maatregelen
“Ondanks alle maatregelen die ons en de andere ondernemers zijn opgelegd, blijft ons werk gewoon doorgaan", stelt Sebrechts. "We hanteren dezelfde openingsuren, maar we proberen de werkuren van ons personeel iets in te korten om hen te beschermen en te ontlasten. Het is enorm druk, maar er mogen maar een maximaal aantal personen in de hal. Tevens wordt alles regelmatig gedesinfecteerd en adviseren we klanten met maximaal twee personen te komen."

"Hoewel er onder de klanten heel wat onzekerheid heerst, hebben de getroffen bedrijven, zoals de marktkramers, alternatieven gezocht om hun voorjaarsverkoop goed te maken. De meesten hebben zich gefocust op verse leveringen aan huis. We merken dat de consument dit zeer apprecieert en deze verkoop alsmaar beter wordt", besluit Ellen. 

Voor meer informatie:
Ellen Sebrechts
Groothandel Sebrechts
Groothandelsmarkt Antwerpen
Kielsbroek 4
2020 Antwerpen
+32 (0)3 237 41 92
info@sebrechts.be    
www.sebrechts.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven